söndag 9 maj 2010

Vi som älskar Kalvahagen

Våren är kommen till Fårhagen
Ännu ett bevis för att jag nog var ganska väl förberedd inför gårdagens Springtimelopp fick jag i dag. Söndag innebär ju en skogspromenad för att delta i Friluftsfrämjandets Lunken. Och jag kände INGET från gårdagens lopp. Ingen träningsvärk, ingen trötthet eller matthet. Alltså var jag så pass vältränad att det gick att höja tempot ett snäpp utan att detta skulle skapa problem. Vädret har varit lite fuktigt i dag. Men det mesta vattnet vi fick över oss berodde på att Kimmy drog i grenar så att vattnet föll från träden över oss. Själva tipspromenaden slutade i 8 rätt på de 10 frågorna. Mitt sportintresse är ganska lågt (men högst i familjen). Men jag hade ingen aning om vem som vunnit matchen mellan Tyskland - USA i hockey-VM. Jag hade noterat att Danmark hade gett Finland på nöten. En sensation som väl fick hela Finland att skaka i grundvalarna. I Danmark har man väl fortfarande inte slutat fira. Vår gissning på hur många steg det rekommenderas att man går per dag blev också fel. Men buden i den frågan är olika så det felet tog vi inte så allvarligt. Bilden här tog jag in i Kalvahagens Fårhage när vi gick upp. Visst är det härligt. Min syrra föreslog för en vecka sedan att vi borde skapa en Facebookgrupp för "Vi som älskar Kalvahagen". Kanske skulle jag skapa en sådan! Vi får se.

Den stackars f.d. folkpartiledaren Bengt Westerberg får en radikal löneminskning. Månadslönen från Röda Korset sjunker från 68.000 till 55.000. Stackars Bengt! Det är tur att han tydligen har ännu ett jobb som ger lika mycket i lön. Hur skulle han annars får råd med mat och nya dojjor när de gamla är utnötta.

Veckans mest korkade politiska förslag står nog Bengts partikamrat Camilla Lindberg för. Hon har gått ut med ett förslag där hon föreslår att bordeller ska legaliseras i Sverige. Den folkpartistiska riksdagskvinnan anser uppenbarligen att den svenska sexköpslagen är helt fel. I en intervju i Aftonbladet säger hon "Jag kan tänka mig att betala för sex". Bara det är rätt man och rätt pris tydligen! Jag vet inte om hon menar att det krävs en rejäl hunk och detta till extrapris. Så er bloggare är väl inte att tänka på. Däremot får hon inte frågan om hon själv skulle kunna tänka sig att ta jobb på bordellen (eller låta en eventuell dotter eller son jobba där). Den som inte accepterar detta men ändå argumenterar för en legalisering är inget annat än en hycklare. Hur som helst har hon lyckats med sitt utspel och fått sina dagar i rampljuset. I stort sett alla svenska tidningar har väl skrivit om hennes sjuka idéer. Det heter ju att vara Folkpartist är att vara kluven!

Det har förresten varit delstatsval i Nordrhein-Westfalen i Tyskland (det är Tysklands största delstat). Ett val som Angela Merkels koalitionspartier tydligen förlorat. En förlust som samtidigt innebär att Angela Merkel förlorar sin majoritet i Förbundsrådet.

Och apropå Tyskland så såg jag att ekonomerna är oeniga. Allt fler ekonomer börjar tro att Eurozonen kommer att tappa medlemmar. Men oenigheten är stor om det blir Grekland som först tvingas lämna eller om det är Tyskland som först väljer att hoppa av. Jag tippar på en etta faktiskt.

Inga kommentarer: