onsdag 30 januari 2019

Vad är Sverigedumokraternas själ?

» Teflonpartiet

Den stora grunden till att övriga Riksdagspartier (officiellt) inte vill skapa något samarbete med Sverigedumokraterna är att partiet har en helt annat syn på människovärde och demokratiska principer än vad de övriga partierna har. SD:s populistiska syn på nationalism och svenskhet är direkt rasistisk. Det handlar om en överdriven syn på svenskhetens överlägsenhet som resulterar i en tro att andra är mindre värda. Partiets rötter i nazismen och i grupper som Bevara Sverige Svenskt och liknande har skapat det här partiet. Dagens ledande personer anslöt sig till partiet innan man försökte putsa upp fasaden och formellt ta avstånd från dessa idéer. Detta gör att partiets politik och dess politiker fortfarande präglas av dessa idéer.

Sverigedumokraterna
Alla politiska partier har perioder i sin historia som man är mindre stolta över. Som man tagit avstånd från. Vänsterpartiet har haft en godtrogen syn på kommunism, men har klart distanserat sig från detta. Flera partier, bland annat dagens Centern och Moderaterna hyste under Nazitysklands storhetstid en stark acceptans för nazistiska idéer. Men partierna har mycket effektivt rensat ut dessa tankar. Skillnaden är att Sverigedumokraterna inte har rensat ut sin historia och sitt arv. Regelbundet avslöjas hur företrädare för SD yttrar sig rasistiskt och odemokratiskt. Företrädare för SD sprider och delar direkta hot och vidrigheter på att sätt som inte hör hemma i ett demokratiskt samhälle. Den här sörjan är så inympad i partiets själ att det helt enkelt inte går att utrota den. Partiets hela filosofi bygger på att bygga upp en konflikt mellan svenskheten och allt det andra hemska som hotar oss. I stort sett allt i partiets politik kretsar kring detta. När det inte går att koppla det till rädslan för främlingar så har SD svårt för att föra någon konsekvent politik alls. "Allt" skylls på invandringen, och skulle det inte vara invandringens fel så är det ändå invandrarnas fel.

Men partiet är ett teflonparti. Alla partier har företrädare som "gör bort sig". Det är ett "mänskligt beteende" att göra. Skillnaden är att de enstaka företrädare för andra partier som hamnar i den här situation skadar sitt parti, även om dom hör till undantagen och även om dom snabbt avpolletteras. Däremot är Sverigedumokraterna kraftigt överrepresenterade när det gäller "klavertrampare". Något som dock rinner av partiet totalt. Det kvittar hur många som efterlyser Christer Pettersson för att han behövs, som hyllar Adolf Hitler, som ljuger om invandringen, som yttrar sig direkt rasistiskt om andra människor, som visar sig vara giriga bluffmakare eller vad det nu handlar om. Det rinner av partiet. Men verkligheten är ju tyvärr den att partiet är överbefolkade av "politiker" som inte går att lita på. Sverigedumokraterna drar till sig dessa vansinnigheter som en magnet. Men, det har ingen effekt på stödet för partiet. Det är bara så synd om partiet för ingen vill prata med dom!

Sverigedumokraterna
Det senaste avslöjandet handlar om Peter Wallmark som är gruppledare för Sverigedumokraterna i Stockholm som har avslöjats som ganska girig. Som gruppledare för partiet i Stockholm har han en lön på 40.000 kronor i månaden. Han får alltså betalt med 40.000 kronor av Stockholms stad för att kunna sköta sitt politiska uppdrag. För att dryga ut lönen har han sedan anställt sig själv som sin politiska sekreterare med en lön på ytterligare 50.000 kronor till i månaden. Alltså 90.000 i månaden sammanlagt. Ett system som inget annat parti använder sig av. Och det är inte heller nypåkommet utan så har han gjort förra mandatperioden också. Och innan dess andra Sverigedumokrater som gjort på samma sätt. Överhuvudtaget verkar Sverigedumokraterna utmärka sig för girighet att göda sig på politiska uppdrag. Vi har ju Jimmie Åkessons egen svärmor som satt i Riksdagen och uppbar fullt arvode fast hon aldrig var där. Vi har Jimmie Åkesson själv. Jag vet inte om det gäller fortfarande, men tidigare hade han både fullt heltids Riksdagsarvode och dessutom full heltidslön som partiordförande för Sverigedumokraterna - samtidigt. Ett system som inget av de andra partierna använder sig av. Om man har ett arvode för heltidsarbete som politiker (riksdagen t.ex.) så får man inget extra betalt för att man har partiuppdrag. Det kan inte bli mer än en heltidslön. ALLA de andra politiska partierna har liknande system. Dock alltså inte Sverigedumokraterna. Vänsterpartiet (och tror jag även Miljöpartiet) har istället ett system där man om man får ett högt arvode (t.ex. Riksdagen) så betalar man istället en avgift till partiet för att man inte ska ha en inkomst som ligger alldeles för högt över vad "vanliga" människor tjänar. Tvärtom alltså inom SD. Läs mer här och här eller vad Mats Knutsson kommenterar det med.

Men, som jag sade. Alla dessa former av skandaler rinner av Sverigedumokraterna som om partiet är täckt av någon form av teflon. Vad beror detta på?

Inga kommentarer: