onsdag 1 april 2015

Sanningar och allvar

Älska alla
» Om tiggeriet: Kan man gradera olika sorters rasistiska tendenser? Vad är värst, hatbrott mot judar, hatbrott mot romer eller hatbrott mot muslimer? Vad är värst, om någon ritar hakkors på en synagoga, bränner upp ett tältläger där romska tiggare bosatt sig eller slår sönder fönstren på en moské? Kan man gradera? Jag tycker inte det! Inget av det är acceptabelt, och alla händelserna är en skam för Sverige och ett stort samhällsproblem. Men i media och hos vissa debattörer verkar just hatbrott mot judar vara ett värre problem än de andra. När något sådant händer "måste något göras", experter från utlandet kallas in och upprördheten håller i sig i veckor. Men när ett romskt tältläger bränns ner blir det en artikel i lokaltidningen. När en rom blir misshandlad kommer det snart att glömmas. Och attackerna mot moskéer får ibland inte ens notiser i tidningar. Att sprida myter om de romska tiggarna får ofta stå oemotsagda. Men att kritisera den israeliska ockupationspolitiken tolkas av vissa mycket snabbt om till hat mot judar som grupp. Vad är det som gör att attacker mot judar ses som något värre än attacker mot romer och muslimer? En skam för Förintelsen under naziståren? Men det är bara ännu ett exempel på hur vi behandlar attackerna olika. Det var inte bara judar som avrättades systematiskt i Nazityskland. Samma behandling utsattes romer för. Men det "glöms bort". Målet var att utrota judar, romer och andra oliktänkande. Eller beror det helt enkelt på att judar trots allt har inflytelserika supportrar och talespersoner i motsats till romer och muslimer? Alla attacker och förföljelse av dessa olika grupper är lika förkastligt, lika skamligt och lika hemskt. Och vi måste motarbeta ALLT.

Folkpartiet
» Nya turer i inbördeskriget: I dag berättar Aftonbladet om turerna inom Folkpartiet. - "Det är ett jävla kuppförsök. Absurt och löjligt" är reaktionen från en folkpartikel på den kritik som dyker upp på många håll inom partiet. Vad det handlar om är ett försök från de sista kvarvarande socialliberalerna i partiet att försöka diskutera "mjuka frågor" istället för den marknadsliberala falang som just nu styr Folkpartiet. Samtidigt anser många att det är dags att byta ut Skoltalibanen Jan Björklund, som förutom att han nu är den Högeralliansledare som suttit längst, också av allt för många förknippas med "hårda tag i skolan" öch en skolpolitik som misslyckats. Det är mer än ett halvår till det landsmöte som Folkpartiet ska hålla i november. Fram tills dess kommer vi att få se mer Björklund-kritik ploppa fram. Vi går en spännande framtid till mötes!

Blogg 100
» Blogg 100 utmaningen del 32 eller Första April: Enligt uppgifter i media ska ett flertal Högerallianspolitiker representerande alla fyra HA-partierna ha träffats i hemlighet. Man förbereder ett gemensamt partiöverskridande uttalande där man beklagar att de kraftiga skattesänkningar som genomförts under regeringsperioden blivit för omfattande och att man nu i efterhand inser att samhällets finanser skadats allvarligt. Detta har gått ut över områden som samhället via skatterna ansvarar för. T.ex. Skolan, Vården, Försvaret, Infrastruktur osv. Skattesänkningarna har blivit allt för omfattande och många av åtgärderna kunde bara motiveras som valfläsk för att "köpa" röster. Gruppen, som går under namnet "HA-gänget som skäms", kommer att göra ett gemensamt uttalande inom de närmaste dagarna. Detta är dagens tankar inom ramen för #blogg100.

» Bedragare del 142: En version av bluffmejlare är de kommentarer som görs på blogginlägg. Har man en blogg är det alltså av vikt att man modererar kommentarerna innan dessa publiceras. Här är ett exempel på denna skit som trillat in till den version av Sven Tycker som finns här på Blogger.

[Sven Tycker] Ny kommentar på Funderingar en måndag.

Mary Smith

Mary Smith har lämnat en ny kommentar till ditt inlägg "Funderingar en måndag":

Hej Kära människor,

Jag är Mary Smith, Jag skriver detta brev eftersom är mycket tacksam för vad Mrs Clara Morgan gjorde för mig och min familj, när jag trodde att det inte fanns något hopp hon kom och göra min familj känner levande igen genom att leda oss lån med låg ränta på 3% jag trodde aldrig att det fortfarande äkta lån långivare på Internet men till min stora förvåning fick jag mina lån utan att slösa mycket tid, så om du ute efter ett lån för eventuella ekonomiska skäl alls då jag kommer råd du till e-post fru Clara Morgan på VIA (clara_morgan@outlook.com) för mer info

Sven Tycker
Jag önskar er all lycka

Hälsningar
Mary Smith

Publicera
Radera
Markera som skräppost

Just nu är det mycket erbjudande om lån som nätet fylls av. Just den här "kommentaren" trillade in i ett par exemplar nästan samtidigt med olika avsändare. Observera att det handlar om ett blogginlägg som skrevs i december förra året. Släng skiten!

Inga kommentarer: