tisdag 1 mars 2011

Försäkringskassans avskaffade service

Försäkringskassans död
Avsaknad av kommentarer från borgerliga tidningar om Försäkringskassans yxhugg i servicen är tydlig. Det är helt tyst vad jag har sett. Man kan ju tycka att t.ex. Centerpartister skulle ha synpunkter på att den svenska myndighet som för ett antal år sedan hade den mest decentraliserade organisationen snart är en av Sveriges mest centraliserade myndigheter istället. Som jag berättade i går så har FK:s generaldirektör meddelat att man nu kommer att lägga ner alla servicekontor och lokalkontor. Detta är en effekt av de ständiga besparingar som Högerregeringen inför. Personalen på Försäkringskassan har redan skurits ner från 17.000 till 12.000 på några år. Nu ska ytterligare 1.000 bort. Vill du i fortsättning få kontakt med Försäkringskassan (om du måste det) gäller att du gör detta via Internet eller ställer dig i telefonkö. Personligt besök är avskaffat. Som jag gissade redan i går, snart har vi Försäkringskassecoacher som nästa privatiseringsprojekt.

Tolvåkerskolan i Kävlinge har fått en hel del publicitet. Lärare och rektorer avverkas på löpande band. Det finns klasser i 9:an på skolan som hunnit avverka mer än 50 lärare under högstadiet. Efter anmälan från föräldrar hotade Skolinspektionen med att sätta skolan under statlig tvångsförvaltning. Först då verkar den moderata ledningen i Kävlinge ha förstått allvaret och ska nu ge skolan nya fräscha resurser. Sven Tyckers "utsända" på Tolvåkerskolan berättade i söndags om en kommun som satsar allt på att ha Sveriges lägsta kommunalskatt. Visserligen har man inte lyckats få den åtråvärda titeln än (Vellinge leder med 1 öre...) Men i kampen är allt tillåtet, även en katastrof inom skolan.

Vårjogging 2011: Det känns riktigt härligt att få skriva "vårjogging". Sedan ska det erkännas att den där våren är det lite si och så med. Men, nu har jag en gång för alltid bestämt att det är Vår mars-april-maj, det är Sommar juni-juli-augusti, Höst september-oktober-november och Vinter december-januari-februari. Och skulle inte vädrets makter ha läst denna instruktion så bryr jag mig inte. Det är mars, det innebär att det är vår. Fast, det var lite skillnad, det var inte så kallt / blåsigt att det bet in kinderna när man sprang (i motvind). Dels är väl temperaturen kring nollstrecket med betoning på över denna och dessutom blåste det inte så mycket. Nu blev det en runda på förmiddagen. Jag satte som mål 41 minuter på de 7,5 km som jag tog igen. Och det gick ganska bra, men tiden 41.10 klarade inte riktigt målet. Men fullt godkänt.

Afghanistans flagga
Och så ser jag att de två svenska officerare som för ett år sedan sköts ihjäl i Afghanistan med allra största säkerhet inte alls dödades av några afghanska terrorister. De kulor som dödade de svenska officerarna kom från svenska vapen...

Slutligen ser jag att den svenska Pippi Långstrump-ekonomin satte rekord sista kvartalet 2010. Under 4:e kvartalet 2010 steg BNP med rekordsiffran 7,3% jämfört med för ett år sedan. Fast om det var så bra som det låter vet jag inte. Större delen av den stora BNP-ökningen beror på att man hämtat in det stora tapp som skett för ett år sedan då BNP istället störtdök. Och ökningen beror främst på att vi köpte rekordmånga nya bilar. Vi fick också betala en rekordslant för vår elförbrukning. Och till detta så köptes det mängder av resor till sol och värme. Och om man lägger till att försäljningen av etanol- och gasbilar minskar medan försäljningen av dieselbilar ökar så vet jag inte om tigerekonomin är så smart. Sven Tycker tycker därför att vi tiger i övrigt om tigerekonomi...

Inga kommentarer: