En egentligen hemligstämplad rapport från FN:s avgående sändebud i Mellanöstern, Alvaro de Soto, lägger en stor del av skulden för den negativa utvecklingen i Mellanöstern på USA. Den fredsmäklande Mellanösternkvartetten fungerar helt på USA:s villkor. USA styr och ställer, och fattar beslut i kvartettens namn utan att ens tillfråga de övriga medlemmarna. Kvartetten (läs alltså USA) behandlar inte de båda parterna jämlikt eftersom USA vägrar kritisera Israel för något. Detta har inneburit att Israel har kunnat fortsätta med att befästa och bygga ut sina bosättningar på ockuperad mark. Man har kunnat fortsätta att bygga den apartheidmur som byggs inne på ockuperad mark och som isolerar palestinierna från deras egen mark. Däremot har all kritik koncentrerats på palestinierna. I rapporten framkommer också t.ex. att Hamas redan från början efter valet ville bilda en samlingsregering med Fatah, men USA ville inte att gränsen mellan Hamas och Fatah skulle suddas ut, utan arbetade för att helt isolera Hamas. Och detta skapade den nuvarande situationen. "Jag gillar det här våldet. Det innebär att de andra palestinska grupperna motsätter sig Hamas", kommenterade ett USA-sändebud situationen i Gaza enligt rapporten. Rapporten lägger en mycket stor skuld för den uppstådda situationen på kvartettens (dvs USA:s) agerande. Där isolerandet av Hamas skapat en ännu mer radikaliserad palestinsk befolkning. Samtidigt som den låtit Israel fortsätta sin terrorisering av befolkningen genom mord och kidnappningar. Detta helt utan kritik. Vi har ställt krav på palestinierna att avstå från våld och respektera avtal (och satt den folkvalda regeringen under blockad för att den inte i tillräckligt tydliga ordalag uppfyllde kraven). Vi har däremot inte ställt samma krav på Israel, som alltså kunna fortsätta med våldet och att inte respektera de avtal som slutits. Och detta utan någon form av officiell kritik. Kraven på att avstå från våld och att respektera avtal är naturligtvis helt berättigade krav. Men dom måste ju ställas på båda parter!
Apropå gårdagens kommentar om klädsel kan det finnas anledning att kommentera diskussionen från Eskilstunas Miljö- och räddningsnämnd. Miljöpartisten Yuri Silva dök upp till sammanträdet iförd keps på huvudet. Det fick tydligen en moderatpolitiker att reagera. Så till den milda grad att Yuri inte fick delta i det gruppmöte som oppositionen gemensamt håller. Tydligen tillhör Mp oppositionen i det S-styrda Eskilstuna. Vi kan tycka vad vi vill om keps, om det är stiligt eller inte. Själv går jag för tillfället alltid klädd i min svarta skinnkeps. Men jag tar faktiskt av den när jag är inomhus. Men, om Yuri har kommit så långt att han är vuxen nog att delta i kommunalpolitiken så är det upp till honom om han vill sitta inomhus och se dum ut i keps, eller ha vett att ta av den. DET ska inte andra lägga sig i. Det är tur att den aktuella moderaten inte är politiker i Helsingborg. Där bröt ju för en tid sedan ut en debatt om användandet av mobiltelefoner mitt under kommunfullmäktigesammanträdena. Och det var ett antal moderater, med kommunalrådet Peter Danielsson och hans partikamrat Christian Orsing i spetsen som fick kritik. Och där håller jag med om kritiken. En keps inomhus ser löjligt ut, men det stör ingen. Men mobilanvändande under sammanträden tycker jag är ett självklart tabu. Den äldre moderatpoltikern hade ju kunnat orsaka en värre intern splittring än vad som redan finns inom moderaterna.
Jag noterar förresten slutligen att även SIFO:s offentliggjorda opinionsundersökning ger Vänsteroppositionen ett ordentligt försprång över Högeralliansen. Och det var innan hemligstämplade förslag på ännu mer försämringar av sjukpenningen hade offentliggjorts. Mest oroande för Fredrik med vänner är att KD återigen hamnar under spärren. Fast det är frågan om Moderaterna och deras tre lydpartier kan sjunka så mycket lägre. Man är snart nere i basstödet. Dvs sådana som röstar borgerligt av ren ovana. Sedan varierar det vilket parti som har mest charmig partiledare vilket av partierna som är störst.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar