onsdag 13 juni 2007

Pentagons snilleblixtar

För några dagar sedan kunde jag berätta om Pentagons snilleblixt när det gäller Irakkriget. Om man öste ut vapen till sunnimuslimska motståndsgrupper som var villiga att bekämpa al-Qaida så skulle man slippa slåss själva med dom. Själv tror jag inte att snilleblixten är smart, vilket situationen i Afghanistan är ett exempel på. Där bekämpas USA i dag av grupper som tidigare fått vapen av USA. Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta när jag läser att Pentagon för ett antal år sedan forskade i möjligheten att skapa en bomb som som skulle göra motståndarna till bögar. Tanken var att forska fram ett ämne som gjorde att män fick homosexuella känslor. Och om man då satsade på kemisk krigföring så skulle motståndarsoldaterna bli upptagna av annat (ja, vad dom nu kan tänkas bli intresserade av) istället för att bekämpa de amerikanska styrkorna. Min första tanke när jag läste det hela var att det måste vara ett skämt. Men det är tydligen fullt allvar. Det ska påpekas att officiellt (i varje fall) är projektet nedlagt. Håll med om att dom har humor i Pentagon!

För att rädda torskbeståndet har EU:s fiskeriministrar lovat att så småningom införa begränsningar - om det finns några torskar kvar då. Smart tänkt.

Hälften av medlemmarna i de stora MC-gängen saknar körkort för MC. Fast vad har det för betydelse, det är ju inte MC-körning som är det viktiga för dom. Kan det vara samma tuffingar som fick läkarintyg på att dom inte kunde ha hjälm på huvudet pga mjäll?

Mats Odell har rest till Ryssland och ska visst bland annat träffa den ryska oligarken Michail Fridman. Han blev multirik på försnillandet av sovjetstatens egendom. Kan han vara ute efter Odells försnillningserbjudanden i Sverige nu? Se upp Teliasonera!

Dahn Pettersson från Allianspartiet i Burlöv har dömts för hets mot folkgrupp. Han skrev en motion där han hävdade att nästan all herionhandel i Sverige berodde på kosovoalbanska invandrare (vilket var allmän rappakalja av välkänt rasistiskt märke). Undrar vad han har att säga om den snabba tjuv som under hyllningen av George W Bush i Albanien lyckades sno Bushs klocka från hans arm. Dahn tror nog att alla albaner är tjuvar och vill stoppa dom vid gränsen.

Och så har det varit fotbollsmatch i Stockholm. Djurgårdens supportrar sysslade visst främst med att kasta skit på linjemannen. Fjollträskpatrasket slår till - igen!

Annars har jag ägnat dagen åt lite nostalgi. Pga personalbrist har jag återvänt till Försäkringskassans kundmottagning i Åstorp för en dag. Och det var riktigt roligt att stifta ny bekantskap med åstorparna. Ni är jättetrevliga allihopa! Fast jag kände mig lite ringrostig i början. Jag har ju hunnit glömma transaktionskoder i datan, nummer på blanketter och allt annat man behöver kunna. Men det gick nog hyfsat trots allt. Nu stängde vi butiken för två sommarmånader. Hoppas inga pensionärer behöver hjälp med bostadstillägget och annat under den tiden. Fast å andra sidan gör det inte så mycket om dom inte kan få in sin ansökan, vi hinner ju inte göra vid den ändå.

Inga kommentarer: