onsdag 28 december 2022

Sex tankar dagen efter Boxing day

» Sex tankar, inte sextankar!

Det finns väl inte många (mer än Ulf Kristersson, Ebba Busch och någon annan enstaka sinnesförvirrad högerfanatiker) som vill hävda ett de första månaderna av denna Brunblå sörja vid Makten har blivit en succéperiod. Tvärtom! Den här Brunblå sörjans sprattelgubbar och gummor som viftar med ben och armar när Jimmie Åkesson och hans vänner i Sverigedemokraterna drar i tåtarna har ju nästan lyckats reta upp varenda en i vårt avlånga land med det ena hårresande beslutet efter det andra. Enligt Demoskops undersökning i Aftonbladet är det 9% av svenskarna (-7) som tycker att Team Uffe gör ett mycket bra jobb. Det kan jämföras med att 37% (+16) som snarast tycker att man gör mycket dåligt jobb. Ytterligare 28% tycker att Team Uffe gör ett ganska bra jobb medan 25% tycker att man gör ett ganska dåligt jobb. Totalt tycker alltså 36% av svenskarna (en dryg tredjedel) att man gör ett bra jobb medan 62% (nästan två tredjedelar) tycker att man gör ett dåligt jobb. Hur dessa 36% resonerar övergår mitt förstånd.

Lycka till i framtiden Uffe!

I - "Beskedet var väldigt tråkigt, en djup besvikelse." Det är reaktionen från Helena Zar Vallin som är VD för Handelskammaren i Jönköpings län på den Brunblå sörjans besked om att projektet med nya stambanor för att avlasta de nuvarande överbelastade järnvägarna slängs i avfallscontainern. VD:arna för de fyra handelskamrarna i södra Sverige (som representerar tusentals företag i södra Sverige) skriver nu till regeringen och protesterar. Det är ju just dom som behöver fler spår och mer tåg för sitt resande och för att kunna frakta sitt gods på järnvägen. Men vår Brunblå sörja styrs av järnvägshatare. Ingen ökad kapacitet på spåren och sänkta anslag för underhåll är INTE vad svenska företag vill och behöver.

Vår SD-styrda Brunblå sörja
II - "Girighet straffar sig." Moderatstyrda Trelleborg tyckte att det moderata kommunalrådet Ann Kajson Carlqvist var felavlönad. Och just kommunstyrelsens ordförande i Trelleborg var extra felavlönad så just hennes lön skulle höjas rejält. Vårdbiträden, sjuksköterskor, socialarbetare eller vad vi nu kan komma på var inte lika felavlönade så just kommunalrådet skulle prioriteras och få sin lön höjd. Från 71.500 kr/mån idag till 125.000 kronor 2024 tyckte man. Hon hade väl problem med elräkningarna och maträkningarna kan man tänka sig så hennes höjning prioriterades. Som ni förstår blev kritiken intensiv när upprörda trelleborgare undrade vad deras politiker sysslade med. Nu har hur som helst Ann Kajson Carlqvist funderat ett tag till. Risken är att hon förlorar jobbet 2026 om hon låter girigheten skina igenom allt för mycket. Det står nu klart att den rejäla höjningen minskas ner.

III - "Hej, snälla upplys mig. Mejla mig på smalldickenergy@getalife.com." Det är det svar som vår svenska världskända klimataktivist Greta Thunberg skickade till influencern Andrew Tate sedan han gått hårt åt Greta Thunberg på Twitter. Han uppmanar henne där att skicka sin epostadress så att han kan skicka en lista på alla hans 33 bilar i samlingen med uppgift om hur enormt mycket respektive bil släpper ut. Något han tydligen är stolt över och vill skryta med! Det finns många runt om vår runda värld som inte tar klimatkrisen på allvar - än. Här i Sverige har vi ju en uppsjö av sverigedumokrater som visat sin okunnighet under året. Att Andrew Tate inte begriper bättre kan vi kanske skylla på hans tidigare karriär som kickboxare. Hjärnskador kan ge många symptom! Andrew Tate har tidigare varit avstängd på bland annat Twitter för alla dumheter han spritt. Men Elon Musk har släppt in honom igen!

IV - "De 100 mäktigaste i nordvästra Skåne." Lite lokalpolitik. Helsingborgs Dagblad publicerar idag en lista på de 100 personer man tycker är mest inflytelserika i nordvästra Skåne. Ja, listan upptar faktiskt mer än 100 personer eftersom en del platser befolkas av flera personer. Det är politiker, tjänstemän och företagare främst. Jag undrar om vårt eget kommunalråd i Åstorp, sverigedemokraten Peter Lindberg, känner sig förbigången. Han kvalar inte in på listans 50 översta platser. Vilket de flesta kommunstyrelseordförandena i NV Skåne gör. Torkild Strandberg (L) i Landskrona är 1:a, Anna Andresen (M?) i Klippan kommer 8:a, Robin Holmberg (M) i Ängelholm 14:e, Mikael Henrysson (SD) i Bjuv 24:e, Teddy Nilsson (SD) i Svalöv 25:e, Johan Olsson Swanstein (M) i Båstad 26:e, Peter Schölander (M) i Höganäs 27:e. Och naturligtvis ligger ett antal Helsingborgare i topp. Faktum är att tre bröder från Åstorp, Kenneth, Stefan och Christer Andersson kvalar in på 37:e plats. Dom leder företag som BAB Bygg (Bertil Andersson Bygg..), 3Hus, Dogman osv. Peter Lindberg (SD) i Åstorp får finna sig i att hamna på delad 51:a till 100:e plats tillsammans med sina kollegor i mycket mindre kommunen Örkelljunga, Niclas Bengtsson (SD) och Roger Nilsson (S) i Perstorp som väl är minsta kommunen i NV Skåne. In på listan kommer även konstnären Astrid Göransson i Kvidinge som bland annat gjort konstverket "Kom som du är" som står utanför riksdagshuset i Stockholm. Moderaten Roger Nielsen här i Åstorp, som också är heltidsanställd som kommunalråd, finns inte alls på listan. Åstorp är ensamma med två heltidsanställda politiker förutom i de mycket större kommunerna. Men samarbetet mellan Moderaterna och Sverigedemokraterna (och Kristdemokraterna på ett hörn) krävde en kompromiss så att båda partierna fick tillsätta ett heltids kommunalråd. Vi andra politiker i Åstorp väntar nu bara på vad Roger Nielsen ska göra på sin heltid?

Glad vindkraft
V - "Säg nej till de stålskogar av vindkraftverk som tvingas på svenskarna och som förstör vår natur." Så karakteriserade vår Energiminister Ebba Busch (KD) vindkraftverk för inte så länge sedan. Ebba Usch har totalt snöat in på kärnkraftverk och vill istället tvinga på oss miljöförstörande uranbrytning, enorma kolosser av kärnkraftverk som ju istället förskönar vår natur och ger oss ett avfall som måste gömmas undan i 100.000 år. Det finns mycket som förfular miljön. Motorvägar, enorma lagerlokaler, köpcentra, industribyggnader, enorma villaghetton, stora hyreshus och vi kan fortsätta med uppräkningen. Alla "investeringar" är något som förstör vår natur. Allt som byggs är en kompromiss mellan behov och hänsyn till natur. Men Ebba har inte ens sina uppdragsgivare inom Näringslivet med sig i sitt vindkraftshat och kärnkraftsvurmande. - "Vi bedömer att vindkraften kommer att stå för det största tillskottet av ny elproduktion de närmaste åren. Men investeringarna bromsar nu in. Det blir allt svårare att få acceptans för ny produktion och tillståndsprocesserna tar för lång tid." Så skrev Jan-Olof Jacke och ordföranden Jacob Wallenberg på Svenskt Näringsliv på DN Debatt för några månader sedan. - "Ebba Busch ska inte bestämma om det ska byggas ny kärnkraft. Det ska investerare och företag göra på marknadens villkor." så kommenterade samma Jan-Olof Jacke från Svenskt Näringsliv Ebba Buschs kärnkraftskramande i en intervju i SVT. I större delen av världen har man insett att vindkraft trots allt är det som snabbast kan ge oss ett miljömässigt acceptabelt tillskott av elström. Men i Sverige bromsar alltså Ebba Busch och hennes allierade inom Sverigedemokraterna, Moderaterna och Liberalerna denna utveckling. Är man elak om man påpekar att Kristdemokraterna när vi hade folkomröstning om kärnkraften stod bakom samma avvecklingsalternativ som Miljöpartiet?

VI - "Frihet är ingen lyx, Kristersson." Faktum är att inte ens ute på den högra flanken i politiken är man nöjda med Ulf Kristersson och hans Brunblå sörjas prestationer. Det här citatet kommer från en ledarartikel i moderatmegafonen Svenska Dagbladet där moderatfundamentalisten Mattias Svensson tar till brösttoner mot sin egen partiledare. - "Statsministern anför nonsensargument till alkoholmonopolets försvar." Ulf Kristersson tycker att det är ett "lyxproblem" när frågan om att avskaffa alkoholmonopolet diskuteras. Mattias Svensson oroas över att tvingas fortsätta lida med: - "Minutiös kontroll genom monopolets snåla öppettider, begränsade utbud och okylda öl." Stackars Mattias som inte kan få gå ner till kvartersbutiken och köpa kvällen snaps och vinare. Fast jag tvivlar på att kvartersbutiken kommer att ha ett större sortiment av vin? Läs gärna och fortsätt att skratta åt Mattias Svensson besvikelse!

I sedvanlig hänsyn till våra sverigedemokratiska läsare (det finns kanske några...) så använder jag INTE de där hemska arabiska siffrorna som vi importerat från muslimerna. Det romerska sättet att räkna och skriva siffror passar väl mer SD:s syn på rätt kultur.

Läs lite mer:
Nya skräcksiffror för regeringen. - Lena Mellin i Aftonbladet
Efter nej till nya stambanor – näringslivet gräver upp stridsyxan. - Sveriges Radio
Kommunalråd vänder – stoppar lönelyft till sig själv. - Dagens samhälle
Kommunalråd vänder – stoppar lönelyft till sig själv. - Expressen
Greta Thunberg i Twitterbråk med Andrew Tate. - Aftonbladet
De 100 mäktigaste i nordvästra Skåne – hela listan. - Helsingborgs Dagblad
Medvind för vindkraft, men inte i Sverige. - Jesper Sahlin ledare Helsingborgs Dagblad
Frihet är ingen lyx, Kristersson. - Mattias Svensson ledare Svenska Dagbladet

Inga kommentarer: