torsdag 22 december 2022

Jag skäms över mitt land

» Ibland behöver det sägas.

Det är hårda tag som ska gälla numera. Det händer allt oftare att jag skäms över mitt land. Vi har fått en högerregering som sitter som spratteldockor med en grupp främlingsfientliga och rasistiska sverigedemokrater som drar i snörena och får dessa pinsamma spratteldockor att göra precis som Jimmie Åkesson och hans mobb tycker. Det är pinsamt!

Nigerias flagga
Jag tror att jag redan tidigare nämnt att jag haft kontakt med en väninna till min dotter vars yngsta barn ska genomgå en svår operation. Barnet har inte fyllt ett år än. Sjukhuset vill att båda föräldrar är med vid operationen och även efter operationen. Vad då göra med de äldre syskonen? Jo, väninnans mamma i Nigeria är villig att flyga hit och träffa barnbarnen och ta hand om dessa medan föräldrarna är på sjukhuset. Även pappans föräldrar bor i Nigeria.

Fast då måste hon ju få visum för att besöka sin dotter och barnbarn. Och nu kan jag se hur man förtvivlat letar efter argument för att vägra visum för besök i Sverige. Intyg om att mamman bedriver ett eget företag räcker inte. Intyg om att hon har det gott ställt räcker inte. Att sjukhuset intygar att dom "kräver" att båda föräldrarna är närvarande nämns inte i beslut och förslag till beslut. Att min dotters väninna och hennes man har välbetalda jobb nämns inte. Att mamman har andra vuxna barn och barnbarn i Nigeria nämns inte. Bara att hon inte har några minderåriga barn i Nigeria. Hela förslaget till beslut är så uppenbart skrivet för att hitta argument för att mamman inte ska få komma hit och besöka barn och barnbarn och ta hand om barnbarn. Allt utmynnar i en rädsla för att hon sedan ska stanna i Sverige. Trots att hon till och med bokar returbiljett med flyget. Jag skäms över detta Sverige där Sverigedemokraterna tillåts styra och där vi fått en migrationsminister som är mer SD än M. Jag skäms över den människoovärdiga politik som nu förs.!

Hårda tag
Hårda tag är det som gäller

Jag har redan tidigare sagt vad jag tycker om Ulf "hårda tag" Kristersson och hans SD-styrda krav på hårdare tag. Inte för att det skulle göra situationen bättre, men för att då kan man hävda att man satt hårt mot hårt. Nu har man alltså bestämt sig för att tillsätta två nya utredningar som ska titta på möjligheterna att införa det man kallar "Visitationszoner" och "Anonyma vittnen". Visitationszoner innebär att polisen inom vissa geografiskt begränsade områden ska ha rätt att kroppsvisitera människor även om man inte har någon form av misstanke om att dom har något brottsligt med sig. Redan idag har man rätt till kroppsvisitation eller kontroll av bilen t.ex. om man har någon misstanke om brott. Vilket urval ska man ha sedan? Vilka ska man kroppsvisitera om det inte handlar om misstanke om brott? Ska urvalet göras baserat på hudfärg? Baserat på skägglängd? Baserat på hur man är klädd? Baserat på allmän uppsyn? Baserat på om fickorna buktar ut? Eller bara på ren slentrian? Jag vet inte. Men jag har förstått att där det provats har det inte tillfört så mycket. Men det riskerar verkligen att skapa konflikter med de boende och förlorat förtroende för polisen bland de boende i berörda områden.

Anonyma vittnen har redan utretts en gång. Fast den utredningen kom tydligen fram till fel resultat enligt Ulf Kristersson så det är bäst att det utreds en gång till så får man hoppas på ett bättre resultat denna gången. Hur som helst så lär det ta ett antal år innan utredningar är klara, förslag lagts, remisser svarat osv. Vi får se om man kommit på bättre tankar tills dess.

För övrigt såg jag att regeringen Ulf "hårda tag" Kristersson bestämt sig för att lägga ner ett antal utredning som den förra regeringen tillsatt som skulle titta på olika förslag på sociala åtgärder och liknande för att t.ex. minska nyrekrytering till kriminella gäng. Antagligen riskerade utredningarna komma fram till fel resultat för Ulf "hårda tag" Kristersson. Så det är bäst att stoppa dom i tid!

Läs lite mer:
Jomshof: Tvinga barn att ha slöja är bristande vandel. - Aftonbladet
SD-topp: Rimligt straffa dem som vägrar ange papperslösa. - Dagens Samhälle
Kommunerna som bröt mot lagen för att få jävlas med muslimer. - Magasin Para§raf
Ministern: Riktar mig till dem som ljugit. - Svenska Dagbladet
Malmer Stenergard lovar att underlätta för arbetskraftsinvandring. - Ny Teknik
Regeringen: Visitationszoner och anonyma vittnen ska utredas. - Dagens Nyheter
Regeringen lägger ner flera utredningar: Överraskande. - Dagens Samhälle
Åkesson lajvar regering med tomma förslag. - Helsingborgs Dagblad ledare
Avhopparen om visitationszoner: kriminaliteten kommer öka. - Arbetaren

Inga kommentarer: