lördag 18 september 2021

Rapport från den politiska scenen

» Om man nu ska tro allt.

Vad har det då hänt på den politiska scenen sedan sist? Låt oss börja på skandalscenen. Misstankarna mot den Sverigedemokratiska politiker som misstänkts för mord har stärkts. Utredningen har alltså visat att misstankarna har styrkts. Han får tydligen sitta kvar i häktet en tid till. Dock inget nytt på Kent Ekeroth-fronten!

Fallet med Hanif Bali har nu nått Åklagaren, där det skulle hamnat omedelbart och inte utretts internt inom Moderaterna. Hanif Bali har nu gjort det enda rätta, han har tagit en timeout medan utredningen pågår. Nu har även flickan som gjort anmälan fått komma till tals. I en intervju i bland annat Helsingborgs Dagblad berättar flickan om sin syn på saken. Fram tills nu har det ju bara varit Hanif Balis egen syn på saken som kommit fram i media. Nu ska vi låta rättvisan ha sin gång. Är Hanif Bali skyldig är hans politiska karriär slut. Är han oskyldig kan han fortsätta med politiken och ska kritiseras för sina korkade idéer och sätt att uttrycka sig istället.

En annan politiker som begått ett brott men som inte tagit några politiska konsekvenser av detta är Kristdemokraternas ledare Ebba Busch. Först erkände hon brottet Grovt förtal och betalade sina böter för att slippa utsättas för en rättegång. Sedan hävdade hon att hon inte alls gjort något fel, han bara erkände grovt brott ändå. Nu har det kommit fram att hon även accepterat att betala skadestånd till den advokat det handlar om och som hon erkänt grovt förtal av. Hon har gjort en överenskommelse med honom för att slippa nästa rättegång. Undrar om hon fortfarande hävdar att hon egentligen inte gjort något fel? Det måste ha med hennes uppfostran i sekten Livets Ord att göra. Då kan man ju inte synda! Nu återstår bara rättegången i fastighetskonflikten med den gamle mannen. Det är faktiskt oroande att ett parti som säger sig bygga på kristen etik har en partiledare som saknar etik!

Sedan ser jag att en socialdemokratisk lokalpolitiker anmälts för våldtäkt. Vi får ju fördela gracerna mellan partierna.

Den nya Brunblå sörjan under ledning av Jimmie Åkesson
För övrigt ser jag att den Sifoundersökning som Svenska Dagbladet publicerar idag visar på stora framgångar för Socialdemokraterna efter Stefan Löfvens besked om avgång och det står mer eller mindre klart att det blir Magdalena Andersson som tar över. Lite förenklat kan vi tolka resultatet som en framgång för den Rödgröna sidan i politiken och motgångar för den Brunblå sörjan. Så här ser det ut:

Socialdemokraterna » » 26,1% (+2,0)
Moderaterna » » 21,5% (-0,3)
Sverigedemokraterna » » 19,6% (-0,9)
Vänsterpartiet » » 10,6% (-1,3)
Centerpartiet » » 8,9% (+0,3)
Kristdemokraterna » » 4,7% (-0,2)
Miljöpartiet » » 4,2% (±0)
Liberalerna » » 3,0% (+0,3)

En del missbelåtna sossar som i protest valt Vänsterpartiet har återvänt. Något som även andra undersökningar visat. Men, det är uppenbart att man plockar väljare från andra håll också. Och då handlar det om från det andra blocket. Att M och Kd och Sd alla tre tappar i stöd kan inte annat än glädja ett rött hjärta till vänster.

Svenska Dagbladets beräkningar visar att de Rödgröna partierna (som står bakom Stefan Löfven / Magdalena Andersson) skulle fått 181 mandat mot den Brunblå sörjan bakom Ulf Kristersson som skulle fått 168 mandat. Tittar man på de gamla blocken så leder de gamla Rödgröna partierna över den gamla Högeralliansen med 149 - 128. Det ser inte så illa ut. Men jag upprepar vad jag sagt flera gånger tidigare. Det är mycket troligt att valet 2022 kommer att avgöras av vilka partier som inte klarar 4%-spärren. Skulle Miljöpartiet åka ur får de Rödgröna partierna mycket svårt. Skulle Liberalerna åka ur blir det mycket svårt för Ulf Kristerssons Brunblå sörja att få bilda regering. Skulle Kristdemokraterna åka ut är det helt kört för Team Uffe och Jimmie!

För övrigt såg jag att det borgerliga styret i Region Skånes beslut att genom upphandlingar privatisera vaccinationen av skåningarna nu får till effekt att Region Skåne inte vet vilka skåningar som fått vaccin eller inte fått vaccin. Hrm! Väl genomtänkt!

Inga kommentarer: