måndag 6 september 2021

Alltid lättare att klaga

» Men någon måste ta ansvar.

Det faktum att den kurdiska myndigheten i norra Syrien valt att utvisa tre kvinnliga svenska medborgare och deras 6 barn har gett den svenska gnälloppositionen ny energi. Moderaterna som skyller ALLT på regeringen vädrar morgonluft. Enligt Moderaterna är det regeringens fel när det är för soligt så då får man kalla en minister till förhör. Regnar det för mycket är det också regeringens fel så man får kalla en minister till förhör.

Älska din nästa
Jag antar att ni förstår vad jag menar. Nu har alltså det kurdiska självstyret utvisat tre svenska kvinnor med kopplingar till IS tillsammans med sina barn. Kurderna har inte kunnat hitta några bevis för att dom begått några krigsförbrytelser så att man kan döma dom och då utvisar man dom till sitt hemland. Vilket naturligtvis är regeringens fel så att man får kalla ansvarig minister till förhör!

Jag vet uppriktigt sagt inte riktigt vad man tycker regeringen skulle gjort? Skulle man vägrat ta emot dom? Ska man straffa barnen? Vad skulle det sänt för signaler när Sverige en annan dag vill utvisa andra länders medborgare? Det handlar helt enkelt om att man från Moderaterna idag är sjukligt gnällsjuka. ALLT är regeringens fel.

Nu får man utreda när kvinnorna och deras barn har kommit till Sverige om kvinnorna kan misstänkas för något brott. Är mödrarna lämpliga som föräldrar eller ska barnen omhändertas och placeras? Att vår ansvarslösa opposition tycker att Sverige ska strunta i internationella regler kan vi strunta i. Dom är bara ute efter att gnälla.

Läs:
IS-kvinnorna har landat i Sverige med sina barn. - SVT
M kräver förklaring av Ann Linde (S): Korten på bordet. - SVT
Här landar IS-kvinnorna på Arlanda. - Aftonbladet
Naivt tro att återvändande IS-kvinnor straffas. - Aftonbladet
Kritik mot regeringens hantering av IS-kvinnorna. - Sveriges Radio

Inga kommentarer: