tisdag 7 september 2021

Att ta sitt ansvar

» Eller klamra sig kvar.

Riksdagsledamoten Inge Ståhlgren (S) gjorde "mitt livs största misstag" för några dagar sedan. Han åkte fast för rattfylleri! Han gjorde det enda rätta för en politiker som begått ett brott. Han valde att omedelbart lämna alla sina politiska uppdrag. Han gjorde detta på eget initiativ, utan att det hunnit dra igång något drev i media. Ett föredömligt agerande!

Sven Tycker faktiskt att
För en tid sedan erkände KD-ledaren Ebba Busch att hon gjort sig skyldig till grovt förtal och ska betala sammanlagt 60.000 i dagsböter förutom en avgift till Brottsofferfonden. Fast när hon ska kommentera vad hon gjort sig skyldig till så har hon egentligen enligt eget förmenande inte gjort sig skyldig till någonting. Jag vet inte om jag kan anse att Ebba Buschs agerande är ett föredömligt agerande? Hon har inte ens moralen att erkänna att hon gjort något fel!

Jag tycker uppriktigt sagt att Ebba Busch ska ta exakt samma ansvar efter att ha begått ett grovt brott som Inge Ståhlgren gjort. Lämna sina politiska uppdrag! Men, några sådana tankar har inte Ebba Busch. Hon erkänner inte ens att hon gjort något fel även om hon erkänner brottet för att slippa domstolen. Hon fortsätter istället sin kamp för att driva Kristdemokraterna in i den Sverigedemokratiska famnen.

I en debattartikel i Aftonbladet berättar en Janet Karlsson (vars farfar och morfar var med och bildade Kristen Demokratisk Samling tillsammans med Lewi Petrus) att hon inte längre är Kristdemokrat. - "Mitt parti har tappat den ideologiska kompassen" säger hon. Men Ebba Busch väljer att fortsätta på den inslagna vägen in i Jimmie Åkessons famn trots tidigare löften om raka motsatsen.

Snart är det dags för Ebba Busch att infinna sig i rättegångssalen i sin fastighetskonflikt med 82-åriga Esbjörn Bolin. Sedan blir det antagligen ny rättegång där den advokat som hon erkänt grovt förtal av kräver skadestånd på kanske 100.000 kronor.

Keep fighting Ebba. Förhoppningsvis leder det till ett KD under strecket i valet 2022!

Vi ska inte tala om Skandal-Uffes alla skandaler genom tiderna. Hade Ulf Kristersson varit socialdemokrat hade han aldrig överlevt alla dessa skandaler. Inge Ståhlgren (S) är ett föredöme!

Läs:
Riksdagsledamot avgår – körde med alkohol i blodet. - Aftonbladet
Ebba Busch erkänner grovt förtal i samband med hustvisten. - SVT
Ebba Busch kan krävas på ett stort skadestånd. - Aftonbladet
Ebba Buschs KD är inte kristdemokrater längre. - Janet Karlsson Aftonbladet debatt
Ulf Kristerssons skandaler – svart städhjälp, lägenheter, Kinaresorna. - Aftonbladet
Ulf Kristerssons värsta korruptions-skandaler. - Aktuellt Fokus

Inga kommentarer: