måndag 23 september 2019

Om moral

» Om total brist på omdöme

Samtidigt som miljontals människor runt om i hela världen demonstrerade för att det nu är dags för politikerna att ta klimatkrisen på allvar valde tre av Sveriges ledande partiledare (Ebba Busch Thor (Kristdemokraterna), Ulf Kristersson (Moderaterna) och Nyamko Sabuni (Liberalerna) att låta sig bjudas på flygresa till solen i Israel.

En strålande sol
Samtidigt som förhandlingarna här hemma pågick mellan de svenska partierna om åtgärder mot gängvåldet, som ovan nämnda partier kategoriserat som avgörande, valde samma partiledare att under 5 dagar låta sig bjudas på partaj tillsammans med den svenska kändiseliten i Israel.

Samtidigt som samma tre politiker (Ebba, Ulf och Nyamko) kom hem från sin nästan veckolånga gratisvistelse i solen läste vi i tidningen att de fem senaste åren har varit den varmaste femårsperioden som någonsin har uppmätts. Uppvärmningen av vårt klot accelererar och våra partiledare väljer att låta sig bjudas på gratisflyg till solen för fem dagars gratispartajande.

Samma partiledare för Liberalerna som ställt som ultimatum för att stödja budgeten att använda mer än 6 miljarder av de svenska skatteinkomsterna till att sänka skatten för höginkomsttagare testar nu vad skattesänkningen kunde användas till. Partaj tillsammans med andra som får utdelning på skattesänkningen.

Det är inte troligt att den utredning som startats om eventuellt mutbrott kommer att utmynna i någon fortsatt utredning. Micael Bindefelds affärsidé är att bli kompis med eliten. De politiska ledarna hamnar uppenbarligen i denna krets av kändiselit. Men det handlar också om moral. Jag har sagt det tidigare, jag gick nyligen en utbildning för kommunalt förtroendevalda. Den handlade bland annat om vad som kan betecknas som muta. Slutsatsen av utbildning var att om det överhuvudtaget finns en risk att något skulle kunna tolkas som muta så avstår man. Men den moralen hade uppenbarligen inte Ebba Busch Thor, Ulf Kristersson och Nyamko Sabuni. För dom kändes det viktigare att få bjudas på en flygresa till solen och fem dagars gratis partaj. Jag hoppas dom hade roligt. För när dom nu är hemma borde dom skämmas öronen av sig!

Läs lite:
Här landar partiledarna efter Bindefelds fest - Aftonbladet
Åklagaren: Ingen utredning om Bindefeld och partiledarna - Expressen
Krävs revolution för att världen ska hålla klimatavtalet - Svenska Dagbladet
Greta Thunberg tar till juridiken – ”Brott mot Barnkonventionen att inte stoppa klimatkrisen” - Dagens Nyheter

Inga kommentarer: