tisdag 24 september 2019

Tre månader till Julafton

» Greta

Dom kan inte ha det lätt, hatpredikanterna i den Sverigedumokratiska svansen. Det står allt mer klart att en 16-årig ung tjej vid namn Greta Thunberg som diagnosticerats med Aspergers syndrom, tvångssyndrom och selektiv mutism visar sig ensam ha en högre intelligens än vad alla dessa näthatare tillsammans kan prestera.

Greta Thunberg
När Dagens Nyheter rapporterar om Gretas tal så tvingas man till slut stänga ner hela kommentarsfunktionen sedan denna Sverigedumokratiska svans spårat ur totalt. Det måste kännas rent förnedrande när världens ledare lyssnar på en 16-åring från Sverige medan dom själva inte kan nå fram alls utan blir allt mer ensamma i sin brist på insikt och i sitt hat.

Nu är det dags för beslutsfattarna att fatta de beslut som måste fattas. Det måste kosta att förstöra vår planet. Det innebär att konsumtionen styrs mot det som är mindre skadligt. Det är inte rimligt att kolanvändning inte får betala för sina utsläpp. Det är inte rimligt att flyget inte beskattas. Det får ju effekten att vi subventionerar skadlig verksamhet.

Det innebär också att vi alla måste dra vårt strå till stacken. Vi kan inte hela tiden skylla på att det finns det som är ännu värre så vi gör själva inget. Vi måste ALLA göra vad vi kan. Jag tror inte på att vi ska sluta resa. Men, vi kan resa smartare och begränsa vårt resande till det nödvändiga. Jag tror inte på att vi slutar äta kött, men vi måste kanske sluta frossa i billigt importerat kött. Homo Sapiens är ett rovdjur. Det är inte fel att äta kött, det har människan alltid gjort. Men vi äter mer kött än någonsin. Minska konsumtionen och ät svenskt.

Fast jag tror inte att alla dessa näthatare i den Sverigedumokratiska svansen begriper detta. För att förstå det krävs en Greta!

Läs (och lyssna) lite mer:
Greta går till sylvasst angrepp: ”Vi kommer aldrig förlåta er” - Dagens ETC
Greta Thunberg till FN: Ni har stulit min barndom - Dagens Nyheter
Greta Thunbergs tal är anmärkningsvärt - Expressen
OECD: Alldeles för låg skatt på utsläpp

Inga kommentarer: