tisdag 21 maj 2019

SverigeDUMokrater

» Att dra lärdom

Att följa det aktuella nyhetsflödet kan ge många lärdomar. Av många nyheter kan man dra många spännande slutsatser. Jag tänkte dra några sådana här nu. Till stor del så blir det en fortsättning på gårdagens tyckerier faktiskt.

Österrikes flagga
Låt oss börja i Österrike igen. I går handlade det om att Österrikes vicekansler, Heinz-Christian Strache från det populistiska högerextrema FPÖ, tvingats avgå efter en fylleskandal där han lovat förmåner till en kvinnlig rysk affärskvinna mot att partiet skulle få hjälp från Ryssland i valrörelsen. Förbundskansler Sebastian Kurz drog slutsatsen att partiet FPÖ inte var att lita på och krävde att flera ur partiet skulle avgå ur regeringen. Nu har det slutat med att samtliga regeringsledamöter från det nazistinfluerade partiet FPÖ avgår ur regeringen. En lärdom vi kan göra av detta är att det alltid skapar problem att släppa in högerextremister till maktens grytor. Detta gäller allt ifrån Tyskland före 2:a världskriget där Nazistpartiet släpptes in till makten av andra högerpartier. De enda som gjorde motstånd var Socialdemokrater och Kommunister. Så småningom tog Nazisterna all makt och socialdemokrater och kommunister fängslades och avrättades. På senare tid har andra högerextrema partier tagits in i regeringar runt om i Europa som koalitionspartners. Det slutar nästan alltid i skandaler, partisplittringar, uteslutningar och andra bekymmer.

Den sanna sverigedumokraten
Här i Sverige fortsätter den Sverigedumokratiska skandalen. Som jag noterade i går så fick Kristina Winberg sparken från EU-listan och uteslöts ur partiet sedan hon uppenbarligen avslöjat hur SD:s toppnamn på EU-listan Peter Lundgren i fyllan begått sexuella övergrepp mot en annan kvinnlig partimedlem. Det var alltså inte Peter Lundgren som fick sparken och uteslöts utan den som avslöjade händelsen. Kristina Winberg fick sparken eftersom hon uppträtt illojalt mot partiet medan Peter Lundgren är ursäktad eftersom han erkänt brottet och bett om förlåtelse. Nu har jag inte 5 öres förtroende för Kristina Winberg, men händelsen säger ju en hel del om partikulturen inom Sverigedumokraterna.

Låt oss påminna om t.ex. Hanna Wigh som för några år sedan avslöjade en liknande händelse där hon varit utsatt av en ledande manlig SD-medlem. Det slutade med att Hanna Wigh tvingades lämna SD och inte den man som utsatt henne för de sexuella övergreppen. Hanna Wigh talade om: - "Maffiametoder".

Själv har jag en liten fundering på om det här handlar om en ny inriktning på Sverigedumokraternas kriminalpolitik. Den som begår en kriminell handling är ursäktad och slipper konsekvenser om han erkänner och ber om förlåtelse? Gäller det inte bara sverigedumokratiska EU-politiker utan även t.ex. invandrarungdomar? En ung kille från Afghanistan har svårt för att behärska sig och begår övergrepp på en ung blond svensk flicka. Om han erkänner och ber om ursäkt är han då förlåten och slipper eventuella efterverkningar? Eller man måste kanske också skylla på att man var full för att slippa efterverkningar? Eftersom denna afghanska kille naturligtvis är islamist så dricker han som muslim inte alkohol så det är nog inte tillämpbart.

Nä, Sverigedumokraterna och Jimmie Åkesson har i sedvanlig ordning kört i diket, trampat i klaveret, skitit i det blå skåpet eller hur just du vill uttrycka det. Men JAG är inte förvånad!

För övrigt, på tal om Sverigedumokratiska klavertramp, så ser jag att man i sin omdiskuterade reklamkampanj i Stockholms tunnelbana, där man beskyller Socialdemokraterna för att stå på den nazistiska diktaturens sida, har använt konstverk där man glömt att fråga konstnären om lov. Den tjeckisk upphovsmannen Miloslav Randa som står bakom "Epic handshake" är "Inte nöjd med att hans verk används i en politisk kampanj".

- "Sverigedemokraterna har inte sökt mig eller bett om tillåtelse att använda bilden. Jag har kontaktat min advokat. Vi kommer att höra av oss med klagomål till SD denna vecka och kräva ersättning."

Men sån't behöver inte SD bry sig om. Ljuger man så kan man väl stjäla också!

Google
Slutligen så har tydligen handelskriget mellan USA och Kina tagit nya steg. I USA har man ju beslutat att utestänga Huawei från marknaden eftersom man anser att företaget är ett säkerhetsproblem då man anser att företaget går i den kinesiska staten ledband och därför kan deras produkter användas för spionage. En del andra länder har följt beslutet från husbonden. Nu har tydligen Donald Trump och Pentagon tagit ett nytt steg i kriget och uppmanat Google att vägra Huawei att använda Googles operativsystem Android i sina telefoner. Och Google lyder! Detta får mig att fundera. Vilket företag är det som går i regeringens ledband? Är det inte Google? Med tanke på alla uppgifter som Google samlar in om sina användare är ju företaget verkligen en säkerhetsfara. När Pentagon och CIA begär av Google att lämna ut uppgifter om Android-användare och Google-sökningar kommer då Google att lyda? Uppenbarligen kommer man det. Det är alltså tydligt att användande av Google och Android är en stor säkerhetsfara eftersom de uppgifter som man samlar in kan lämnas ut till främmande makt. Och vem vet vad Google via Android installerar på våra telefoner? Har Pentagon krävt att det ska installeras spionappar som vi inte vet om? Kan man misstänka Huawei, varför inte Google?

Undrar om Ebba, Sara och Lars vill fortsätta sin kursändring mot Sverigedumokraterna?

Inga kommentarer: