tisdag 7 maj 2019

Dåligt omdöme

» Lars Adaktusson!?

Karta över ockuperade Västbanken
Så har då kristdemokraten Lars Adaktusson slagit till igen med sina tvivelaktiga vänner. Det är inte så många år sedan som Lars Adaktusson satt i SVT och kommenterade det politiska livet som en "oberoende" journalist. Sedan kom han helt plötsligt ut som kristdemokratisk politiker och har nu suttit en period i EU-Parlamentet. Nu sitter han i Riksdagen och har som riksdagspolitiker i dag bjudit in representanter för extrema israeliska bosättargruppen My truth till den svenska Riksdagen. Det handlar om grupper som öppet anser att beduiner och palestinier ska fördrivas från den av Israel ockuperade Västbanken. Det är inte så länge sedan Lars Adaktusson var i Columbia på möte med andra högerextremister. Lars Adaktusson umgicks med extremister som anser att homosexualitet är en sjukdom och brottsligt så att det ska bestraffas. Att aborter ska förbjudas. Här umgicks Lars Adaktusson också med grupper som bekämpar den judiska affärsmannen George Soros. Något som kan ses som underligt eftersom Lars Adaktusson är aktiv som ordförande för Vänskapsförbundet Sverige-Israel. Det kan dock förklaras med att George Soros är motståndare till Israels högerledare Benjamin Netanyahu medan sagda premiärminister gärna umgås med alla som är motståndare till George Soros. Och eftersom Lars Adaktusson känner sig välkommen på den extrema högersidan där Benjamin Netanyahu också befinner sig så är det alltså inget underligt med att Lars Adaktusson umgås med George Soros-hatare.

Någon större mediapublicitet får det inte när Lars Adaktusson umgås med tvivelaktiga högerextremister. Dom uppbragta är upptagna med att fördöma SSU i Malmö som på 1 Maj trampade i klaveret genom att ropa "Stoppa sionismen". Uppriktigt sagt så tror jag inte dom riktigt är införstådda med vad det innebär. Vi lever ju i ett debattklimat där en fullt berättigad kritik av staten Israels agerande av många grupper tas för antisemitism hur man än uttrycker sig. En av de som ständigt tolkar Israelkritik så är ovan nämnda Lars Adaktusson.

Det är dags för SSU i Malmö att växa upp. OCH, det är dags för Lars Adaktusson att växa upp. Med alla hans år av erfarenhet så kunde man faktiskt begära mer omdöme från honom. Men han är bara ett exempel på den högervridning och gullande med extremister som införts av Ebba Busch Thor i Kristdemokraterna.

Dagens ETC
Lars Adaktussons bortförklaring
Aftonbladet

Inga kommentarer: