söndag 5 juni 2011

Okunniga politiker

Jag ser att Sarah Palin har trampat i klaveret - igen. Denna amerikanska politiker på högerkanten som gjort som sin egen gimmick att bevisa sin okunnighet genom att svara korkat på frågor istället för att erkänna sin okunskap. Fast egentligen har det kanske inte så stor betydelse att hon är okunnig om amerikansk historia eller yttrar sig snabbare än hon tänker. Det värsta är hennes syn på världen och medmänniskor. En syn som till och med Tea Party rörelsen ibland har tyckt vara lite för extrem. Om man ska vara riktigt elak så vore det kanske bra om hon blev republikanernas presidentkandidat eftersom jag har så stor tro på amerikanen att jag är övertygad om att det skulle innebära att demokraterna vinner. För inte kan väl amerikanerna var så korkade att man väljer denna kvinna till president?

Jag ser i bladet att min bloggkollega Kissie nu tydligen förklarat på sin blogg varför hon plötsligt kollapsade mitt på gatan. Och att det skulle ha något med undernäring pga bantning (anorexia?) är helt fel. Det berodde helt enkelt på att hon stressat och festat för mycket. Att hon bantat ner sig från storlek 38 till 32 och ser ut som ett benrangel har ingen betydelse. Som någon uttryckte det, hade man plockat bort tuttinplantaten så hade BMI:n hamnat under "vård nödvändig". Nu har ju alla rätt att göra som dom vill, även Alexandra Nilsson. Men det sjuka är alla de töser som läser hennes blogg och fås att tro att det är så här man ska göra. Det är tragiskt, och hon är en fara för andra.

Nej till kärnkraft
När det gäller den snabba tyska avvecklingen av kärnkraften så förtjänar det att påpekas att det egentligen inte är så nytt och radikalt. Det fanns nämligen tidigare ett beslut om avveckling av den tyska kärnkraften som var ännu snabbare. Men detta slopades ganska nyligen av Angela Merkels höger/center regering. Det är alltså inte så att kärnkraftsföretag som Vattenfall helt plötsligt fått ett chockbesked. Detta var vad som gällde tills ganska nyligen. Dom bör alltså vara ganska välförberedda på det. Men precis som i Sverige så bryr sig kärnkraftsindustrin inte om beslut om avveckling. Det är bara att köra på och så räknar man med att beslutet ska ändras. I Sverige ändrade de f.d. motståndarna till kärnkraft i Centern avvecklingsbeslutet. I Tyskland var det Angela Merkel som ändrade avvecklingsbeslutet.

Sommarjogging 2011: Det är varma dagar just nu. För en som föredrar när temperaturen ligger kring 20 så är det för bra när den passerat de 25 och närmar sig de 30. Det är helt enkelt för varmt. Men, har jag bestämt mig för två löparrundor i veckan så får jag hålla detta. Det var alltså dags i dag. Och jag konstaterade att det är nog lite svalare och skönare på morgonen än på kvällen. Så precis efter åtta gav jag mig ut. Och faktum var att det var lite mindre hett och svettigt att springa än jag trott (troligen eftersom jag kunde hålla mig främst i skuggan). Så jag valde att ta en lite längre runda än tänkt, så istället för 7,6 blev det 8,5 km. Och visst blev det svettigt, men jag tog det ganska lugnt. Tiden 47.10 är jag därför trots allt nöjd med.

Och slutligen kan vi konstatera att medan "Världssamfundet" enats om att hjälpa det libyska folket från att dödas av den egna diktaturen så får alltså diktaturen i Syrien, Jemen, Bahrain osv fortsätta mörda sina egna innevånare. Men det är klart, dom är antingen västvänliga diktaturer eller har ingen olja. Och Israel tillåts också fortsätta mörda protesterande på ockuperad mark. I dag har flera pro-palestinska demonstranter skjutits ihjäl på Golanhöjderna som Israel tillåts ockupera från Syrien.

Fast kanske en sista positiv nyhet. Det är dåligt med mördarsniglar. Det har helt enkelt varit för torrt under våren. Och det är något jag märkt i trädgården. Man brukar kunna gå runt och mörda ganska friskt. Men jag har knappt sett några i år.

Inga kommentarer: