fredag 12 juni 2009

Ibland finns det pengar

Människor svälter ihjäl i världen eftersom dom inte har tillgång till mat. Andra dör i sjukdomar som går att bota, men dom har inte tillgång till sjukvård. På andra håll i världen betalar ett fotbollslag 1 miljard kronor för en fotbollsspelare och 720 miljoner för en annan fotbollsspelare. På vissa områden saknas det resurser för att hålla människor vid liv. På andra områden vet man inte vad man skall göra med alla pengar. Det är uppenbart att det inte saknas resurser på vår jord, men vi har fördelat dom helt fel.

Cristiano Ronaldo firade tydligen i varje fall miljarden med att gå på klubben Myhouse i Los Angeles och spendera 160.000 kronor på sprit tillsammans med Paris Hilton. Som sagt, resurserna saknas inte i världen, men kanske skulle vi göra en smärre omfördelning!

Å andra sidan ser jag att Biståndsminister Gunilla Carlsson (m) räknar med en nedskärning av det svenska biståndet med 23%. Det är många miljarder (4,5 miljarder) som måste sparas in hävdas det. Det officiella skälet är minskningen av Bruttonationalinkomsten (BNI). Och visst rasar den svenska ekonomin under Högeralliansen, men med 23%? Så illa låter det inte när Fredrik, Anders och Mauderaten uttalar sig.

Som jag berättade redan för ett par veckor sedan (29 maj) så ser det ut som om det blir Skåneföretaget Koenigsegg som tar över Saab. Men det är visst främst, precis som för Koenigsegg, norska pengar som ligger bakom. Om det är bra för Saab har jag ingen aning om. Om det är bra för Koenigsegg har jag samma tvivel om. Om det är bra för Näringsminister Maud "Mauderaten" Olofsson (c/m?) får också framtiden utvisa. Men det fungerade inte att styras av en stor biltillverkare i varje fall (GM), så det kanske är det rätta med en liten som kan hjälpa till att göra varumärket Saab till något unikt.

Lars Leijonborg (fp) har tydligen bestämt sig för att söka sig en ny karriär. Och det kan ju inte bli sämre i varje fall. Nä, förlåt, jag ska inte vara elak. Lars Leijonborg betecknas av många som den sista socialliberalen i Folkpartiet, dagens folkpartiklar är bara marknadsliberaler.

Förra veckan utsattes en tjej på en skola i Helsingborg för ett övergrepp från flera pojkar. Ett övergrepp som polisen betecknar som våldtäkt. Men, skolan gjorde ingen polisanmälan, man vidtog bara interna åtgärder. Nu kom saken till polisens kännedom genom de social myndigheterna istället. Men, varför försökte skolan dölja det inträffade? Kan det vara för att skolan, Petersvenskolan - en friskola, var rädd för sitt rykte?

Inga kommentarer: