torsdag 24 maj 2007

Gör som Sveriges Radio

Sveriges Radios nya VD, Kerstin Brunnberg, har gjort en rivstart. Flera av de chefer som bär ansvar för de mest misslyckade delarna av SR:s omorganisation (Marcella Simms och Katarina Dahlbäck bland annat) har fått lämna verksamheten och ersatts av nya chefer som tydligen ska ha bättre kontakt med verkligheten. Tänk om Försäkringskassan hade kunnat göra samma sak med de chefer som har ansvar för kommande omorganisation innan förändringarna sjösätts likt en Titanic på väg mot sitt isberg (verkligheten). Men så väl är det inte. Vi får förresten inte kalla det hela för omorganisation. På Försäkringskassan gäller numera nyspråk, ord som har dålig klang byts ut mot nya som låter bättre. De centraliserade Produktionscentra som ska skapas får inte heller kallas produktionscentra längre. Man har i nyspråkens namn bytt namn till Nationellt Försäkringscentra eftersom det låter finare. Men det är samma produktionsfabriker ändå.

Enligt en undersökning gjord av EU är danska rökare de mest hänsynslösa i Europa. 17% röker i bilen även om dom har barn i den (mot 1% i Sverige) och 15% röker även om dom har en gravid i bilen (mot ingen i Sverige). Vi kan tillägga att man inte heller har hyfs att låta bli att röka på en restaurang medan andra sitter och äter. Frihetens högborg som Sverigedemokraterna sade - fast inte för alla.

Antalet döda amerikanska soldater i Irak börjar närma sig 100 denna månaden. Det gör det till en av de blodigaste sedan kriget inleddes för USA. Den nya strategin som inleddes för en tid sedan för att göra landet säkrare misslyckades tydligen. Nu ska visst ännu en ny strategi gälla - förhandlingar! Jo, förhandlingar? Det låter för bra för att vara sant. Det är nog bara desinformation?

När jag i går läste om Linda Rosing missade jag slutet på berättelsen. När Linda nu ska åka till Tahiti för att tjäna nya pengar på att visa tuttar och mutta så berättade hon inte i förväg för Fadde om det. Den stackaren fick läsa om det i tidningen. I dag berättar Linda att hon gjort slut och ska ta bort Fadde-tatueringen. Den kanske inte gör sig så bra i bild medan hon smeker sig till tillfredsställelse..... Fortsättning följer garanterat.

Det blev förresten en skön joggingtur på kvällen i går. 29,45 på den korta närmare 6 kilometer långa rundan kändes ganska bra. Jag har lovat mig själv att försöka göra en kort runda i veckan och en lite längre på helgen. Vi får se om det går att hålla det löftet?

Inga kommentarer: