tisdag 1 augusti 2023

Med rättigheter följer skyldigheter

» Och det gäller även sverigedumokrater.

Man kan nästan säga att Sverige och Danmark är närmare varandra än någonsin. En liten grupp muslimhatande idioter i våra länder har lyckats reta upp närmare 2 miljarder muslimer och ett mycket stort antal muslimska ledare. Jag hoppas att ni observerar att jag använder ordet "lyckats", och inte "råkat".

Det idioter som exempelvis Rasmus Paludan och Salwan Momika sysslar med är att medvetet förnedra, förolämpa och smäda en grupp människor. Syftet med deras aktioner är att skapa bråk och upplopp. Kan dom lyckas med att få någon extrem muslim till att begå ett terrordåd så tycker dom att dom har lyckats med sitt uppsåt. Dvs att bevisa att muslimer är en lägre stående grupp människor som man aldrig kan lita på.

Älska andra människor
Tyvärr har dom stöd i sina åsikter från politiker i mer eller mindre etablerade partier i båda länderna. Här i Sverige sprider företrädare för Sverigedemokraterna sitt hat mot invandrare i allmänhet och muslimska sådana i synnerhet. Tyvärr med instämmande från vår formellt moderata migrationsminister Maria Malmer Stenergard. Man är rasister och islamofober som får fortsätta att sprida sin hatiska dynga eftersom vår regering är beroende av dom.

Jag tycker egentligen inte att man ska förbjuda att man eldar upp koranen (eller andra heliga skrifter). Den som gör det bevisar ju egentligen ingenting annat än att man själv är ett kräk. Det finns ingen anledning att på något vis acceptera att man arrangerar bokbål. Varken av koranen, bibeln eller andra böcker som man själv tycker är misshagliga. Tyvärr är ju bokbål ingen ny företeelse. Nazisterna arrangerade bokbål där man eldade upp judisk och annan misshaglig litteratur. Och extremister har gjort liknande även efter detta.

Men ska vi förbjuda det specifikt? Jag tror inte på förbud i en sådan här fråga. Däremot måste det sättas in i sitt kontext. Varför gör man det, hur gör man det, var gör man det? Handlar det bara om att utnyttja vår åsikts- och yttrandefrihet? Eller handlar det om att man hetsar mot en viss grupp av människor i syfte att förnedra dessa och hetsa till olika former av attacker eller annat mot en viss grupp av människor. DÅ har man överskridit sina rättigheter och istället begått ett brott. Man är egentligen inte värd något annat än att använda som spottkopp!

Jag ser att EU-kommissionens talesperson i utrikes- och säkerhetsfrågor Nabila Massrali, tycker att koranbränningarna är kränkande och hänsynslösa och inte alls ligger i linje med de värderingar som EU bygger på. Det är många runt om i världen som inte förstår den svenska (och danska) yttrandefriheten. Att den också innefattar rätten att prata dumheter och sprida gödsel och visa att man i själva verket inte begriper någonting.

Sedan såg jag på TV:n Ulf Kristersson gå som en feg krake runt het gröt när han skulle yttra sig om SD:s Richard Jomshofs vidrigheter. Det var "olämpligt"! Risken är nog för stor att komma med rejäl kritik mot muslimhatet inom Sverigedemokraterna. Då kan ju Makten rämna under honom.

Läs:
Salwan Momika är mannen bakom koranbränningarna. - Dagens Nyheter
Kristerssons känga till Jomshof: Borde besinna sig. - Aftonbladet
EU-toppen: Koranbränningar är hänsynslösa handlingar. - Sveriges Radio

Inga kommentarer: