torsdag 27 januari 2022

Minns och lär - Förintelsens minnesdag

» Fast det gör inte alla.

Idag den 27 januari är det Internationella minnesdagen för Förintelsens offer. En dag för att komma ihåg vad 12 års nazistiskt styre kunde förorsaka. Ett politiskt välde som medvetet systematiskt mördade någonstans mellan 11 och 17 miljoner människor. Mest känt är det systematiska mördandet av omkring 6 miljoner judar. Men egentligen handlade Förintelsen om ett systematiskt mördande av alla människor som var annorlunda och som inte passade in i det ariska mönstersamhället. Det var som sagt judar, det var romer, det var homosexuella, det var funktionsnedsatta, polacker, sovjetiska krigsfångar och politiska och religiösa grupper som inte passade in i det tyska ariska mönstersamhället.

För att uppmärksamma detta skriver moderata Svenska Dagbladet på ledarplats: - "Släpp aldrig in Miljöpartiet igen". Miljöpartiets kamp för en bättre miljö, för en framtid där vi inte har förstört vårt klot. Detta arbete är så fruktansvärt att partiet aldrig någonsin får släppas in i en regering igen! Någon tanke att på Förintelsens minnesdag uppmärksamma att vi inte ska släppa in nazismens arvtagare i Sverige i en svensk regering det har man inte. Istället förbereder man sig på att låta Moderaterna bilda regering tillsammans med Sverigedemokraterna och detta med stöd av Kristdemokraterna och Liberalerna om dessa överlever valet i september.

Den nya Brunblå Högeralliansen
Då har jag mer förtroende och aktning för Schibsted koncernens andra tidningsledare - Aftonbladets - i dagens tidning: - "SD:s nazirötter lär bli valfråga i höst". Anders Lindberg uppmärksammar att en av de sista överlevande från Förintelsens dödsläger, Emerich Roth, nu avlidit. Så här skrev Emerich i Expressen: - "Sverigedemokraterna är inte dumma, utan tvärtom listiga. De har nästan lyckats tvätta av sig nazismen utan att tvätta sig ett enda dugg." De nazistiska rötterna i Sverigedemokraterna finns kvar. Partiet startades av övervintrade svenska nazister. De nazistiska idéerna om den ariska rasens överlägsenhet och kampen för att hålla andra "mindre värda" grupper borta finns fortfarande kvar i SD:s främlingsfientlighet. Det handlar också om attackerna på homosexuella osv. Det är de här tankarna som dagens Moderater är villiga att släppa in i en svensk regering. Det är dessa arvtagare som Moderaterna lokalt i många kommuner samarbetar med för att få Makt.

För fem år sedan när Anna Kinberg Batra först öppnade dörren för Sverigedemokraterna skrev Emerich Roth: - "Kinberg Batra, du banar väg för ondskan." Jag väljer att avsluta med att citera Anders Lindbergs avslutning av sin ledare: - "I dag hade hans varningar kallats brunmålning och hans varningar avfärdats och hånats av SD:s och M:s kolportörer i media och på Twitter. Men de kan säga vad de vill, alla vet att det är från rötterna SD hämtar sin näring."

Låt oss avsluta dagens tyckeri med ett gott skratt. I Dagens Samhälle läser jag att den moderata tuppen Christian Sonesson i Staffanstorp här nere i Skåne bojkottar den lokala Bonniertidningen Sydsvenska Dagbladet. En klart liberal tidning (oberoende liberal kallar man sig). Min lokala Helsingborgs Dagblad är bara en regional kopia av Sydsvenskan. Han tycker tidningen är "vänstervriden". - "Jag har helst inte med dem att göra." Ett yttrande som säger mer om hr Sonesson än om Sydsvenskan. Vi kan gemensamt enas om att ett gott skratt i politiken kan behövas. Tack för det Christian Sonesson!

Läs:
Släpp aldrig in Miljöpartiet igen. - Peter Wennblad ledare Svenska Dagbladet
SD:s nazirötter lär bli valfråga i höst. - Anders Lindberg ledare Aftonbladet
SD:s nazirötter är värre än vi vetat. - Anders Lindberg ledare Aftonbladet 2017
Dina vänner har en historia, Kristersson. - Anders Lindberg ledare Aftonbladet 2017
Kommunpolitikern bojkottar största tidningen – Dålig och vänstervriden. - Christian Sonesson (m) i Dagens Samhälle

Inga kommentarer: