fredag 6 mars 2020

Vuxet uppträdande

» Ulf, Jimmie och Fredrik

När Moderaterna valde att utse Ulf Kristersson till partiledare efter att ha sparkat ut Anna Kinberg Batra bakvägen så deklarerade han att:

- "Bort från gnäll och tjat till vuxna seriösa samtal."

Själv var jag lite förundrad över att Moderaterna valde Ulf Kristersson som ny partiledare. En politiker med den ryggsäcken av skandaler borde varit diskvalificerad från att hamna på den posten. Men, så var det inte och Ulf Kristersson deklarerade att han tyckte att det politiska debattklimatet var dåligt och han efterlyste "vuxna seriösa samtal".

Hur har det då gått med det? Ja, inte tycker jag att det har blivit någon succé! För några dagar sedan ställde sig Ulf Kristersson jaktklädd med armarna i kors och krävde "Stärk gränsen". En så korkad bild att till och med Moderaterna själva insåg hur dumt det var så bilden plockades snabbt ner efter några timmar. Men, då var ju redan skadad skedd.

Avveckla välfärdsstaten

Nytt rekord satte dock Ulf Kristerssons partikollega i riksdagen Fredrik Schulte i dag. Efter en debatt med finansminister Magdalena Andersson vräkte han ur sig:

- "Du är så jävla korkad!"

Som sagt, "vuxna samtal"!

Jimmie Åkessons eskapader blir allt mer komiska. Först rapporterade man från Sverigedumokraterna att Jimmie Åkesson hade gripits i Turkiet och skickats hem av de turkiska myndigheterna.

- "Vi kan bekräfta att det land som Morgan Johansson och regeringen vill förhandla med, och ge mer pengar till, är ett land där man blir gripen och utfrågad för att man delar ut flygblad som staten inte har godkänt. Turkiet är en skurkstat som absolut inte bör ha inflytande över europeisk migrationspolitik. Det är uppenbart dåligt både för migranter såväl som för Europa."

Jimmie Åkesson
Och det är ju ett helt riktigt konstaterande. Det är inte rimligt att flyktingar tvingas stanna kvar i denna skurkstat och inte istället få komma till de europeiska staterna. Turkiet utnyttjar bara flyktingarna för egna syften. Om nu Sverige är fullt som Jimmie Åkesson hävdar så är det verkligen inget emot vad Turkiet är. Turkiet är visserligen ungefär 60% större än Sverige. Men här bor 8 gånger så många människor jämfört med Sverige. Till detta över 1 miljon flyktingar från främst Syrien och Afghanistan. Bara apropå att Sverige är fullt!

Hur som helst förändrade Sverigedumokraterna så småningom sin rapportering. Jimmie Åkesson hade inte alls gripits och utvisats utan bara tagits in för samtal i samband med att han åkte hem. Dom ville väl veta vilken funktion han har som representant för Sverige eftersom han ju hävdade på sitt flygblad att han representerade Svenska folket. Som Anders Ygeman konstaterade: - "Ändå lite trist att Sverige är fullt när sånt här händer."

Hur som helst är Jimmie Åkesson välkommen hem. Så kanske han kan upptäcka att det är mycket mer plats här än i Turkiet. Sedan kan han ju också uppdatera sig vad som hände i Riksdagen där man höll en stor beredskapsövning med alla riksdagsledamöter - förutom Jimmie Åkesson alltså som smitit till Turkiet.

Läs lite här:
Kristersson vill få bort gnället från politiken. - Aftonbladet 2017
M-ledamoten till finansministern: Du är så jävla korkad. - Aftonbladet
M-ledamotens utbrott på finansministern: Så korkad. - Expressen
Jimmie Åkesson utfrågad av turkisk polis. - SVT
SD backar om Åkesson – blev inte gripen. - Sveriges Radio

Inga kommentarer: