torsdag 29 oktober 2015

Det finns ett syfte bakom det mesta

» Det finns ett syfte med all information

Ingen kan väl ha missat alla skräckrubriker och hotfulla artiklar som berättar om alla tiotals miljarder som flyktingmottagandet kommer att kosta. Om hur alla dessa miljarder är så många att det kommer att krävas kraftiga nedskärningar i andra statliga åtaganden eller att man bryter mot kostnadstaket och lånar upp enorma belopp för att finansiera det hela. Det målas upp ett rent skräckscenario över de enorma kostnaderna. Och det finns naturligtvis ett syfte med dessa skräckskildringar. Men så läser jag i dag i Dagens Industri några artiklar som handlar om Riksbankens politik och Riksgälden och dess behov av att låna slantar. Låt mig citera Dagens Industri:

- "På den punkten hade Riksbanken kunnat få hjälp av Riksgälden, som sköter statens upplåning. Med anledning av de ökade kostnaderna för flyktingkrisen fanns en tro på att statens lånebehov skulle öka och därmed utbudet av statsobligationer. Men enligt Riksgäldens färska prognos vägs ökade migrationskostnader upp av ökade skatteintäkter." Ja, så skriver ekonomerna. "De ökade migrationskostnaderna vägs upp av ökade skatteintäkter"!

Naturligtvis har Dagens Industri ett syfte med att lämna denna information. Men, uppenbarligen är läget inte riktigt lika kritiskt som media i allmänhet vill utpeka det som. Vi har inte bara ökade utgifter, vi har också ökade skatteinkomster!

» Om att motverka sina syften

Det finns de som är så korkade att dom motverkar sina egna mål. Antifascistisk Aktion, AFA, är en grupp extremister som inte riktigt har fattat så mycket. Nu läser jag att några idioter från AFA attackerat Sverigedemokraternas presschef Henrik Vinge. Att den typen av aktioner inte gör något annat än gynnar Sverigedemokraterna begriper i stort sett alla - förutom idioterna inom AFA. Tänk så bra för SD att kunna berätta om hur dom förföljs och utsätts för attacker. Tänk så synd det är om dom! Lägg av AFA! Sverigedumokraterna ska bekämpas med argument och fredliga demonstrationer. Inte med denna typen av idioti.

Inga kommentarer: