lördag 24 februari 2007

Finns kompetensen?

Trots de förhandlingar som pågår om uppsägningar på Försäkringskassan fortsätter man att regelbundet beordra övertid. I går fick jag veta att vi var beordrade ytterligare fem timmar övertid nästa vecka. Hur en arbetsgivare som sitter och förhandlar om uppsägning av ca 10% av personalen (det kommer att heta arbetsbrist) kan göra bedömningen att de som finns i dag måste jobba övertid för att hinna med jobbet står över mitt förstånd. Och när man samtidigt läser ett uttalande från Försäkringskassans produktionsdirektör Maivor Isaksson där hon hävdar att nedskärningen av personalstyrkan kommer att kunna ske utan att allmänheten drabbas börjar man undra över kompetensen bland Försäkringskassans ledning. Det är många som verkar sakna den kompetens som behövs för att leda en verksamhet som vår. På senare tid har jag (och många med mig) börjat undra om höga vederbörande vet om att det är människor vi ska betjäna, inte paket som ska sorteras eller papperslappar som ska produceras.

Hur som helst har jag och min arbetskamrat Anki passat på att jobba fem timmar under dagen på kontoret här i Åstorp. Det blev i varje fall en hel del som hinner få pengar utbetalda innan månadsskiftet som inte hade hunnit få detta annars. Mest förvånad blev väl den nyblivna mamma som blev uppringd direkt på BB av Försäkringskassan en lördag och då blir gratulerad till tillökningen. Sedan kunde vi passa på att reda ut lite frågetecken när det gällde utbetalning av den kommande föräldrapenningen också. Men snacka om personlig service från en myndighet!

Kritiken mot Carl Bildt verkar inte lägga sig. Trots Bror Duktigs omtalade förmåga att tysta journalister som är misshagliga fortsätter kritiken, och inte bara från representanter för oppositionen. Av de bittra kommentarer som kommer från Calle själv, Fredrik Reinfeldt och de mera Bildttrogna media att döma så är nog kritiken berättigad. När försvaret mest kommer att handla om att beskylla kritikerna för både det ena och det andra så har kritiken bitit sig fast. Fredrik Reinfeldt kommer att försvara Carl Bildt in till sista blodsdroppe. Att tvingas se en tredje moderat ledamot av regeringen avgå är en nesa som Fredrik inte kommer att låta ske. Men det innebär att Carl Bildt kommer att bli en lame duck som man säger i USA. En politiker som inte kan uträtta något. Ingen kommer att lita på Carl Bildt. Har man en gång valt att hoppa av den politiska karriären och istället valt att tjäna miljoner på att utnyttja sina politiska kontakter i affärsvärlden så går det inte så lätt att hoppa tillbaka. Pengar luktar faktiskt!

Inga kommentarer: