söndag 28 januari 2007

Lokal miljöskandal

Åstorp har fått sin egen lilla miljöskandal. Ett företag som heter Svensk Jordförbättring fick i uppdrag att bygga en skyddsvall i Hyllinge och skulle då bland annat deponera natriumsulfat och täcka med matjord. Nu är det tveksamt vad som egentligen hamnade i skyddsvallen, i varje fall har både människor och djur blivit sjuka. Företaget har dessutom deponerat stora mängder på ett industriområde utan tillstånd. En deponi som bland annat skadat mark som används av brukshundsklubben i Åstorp. När kommunen nu mot vite har krävt att företaget ska forsla bort den olagliga deponin uppger företagets VD Mattias Alp att han precis sålt marken till ett utländskt företag som han vägrar uppge namnet på. På det området lekte jag och åkte skidor när jag var liten. Affären är mer än lovligt skum!

Den folkpartistiska talibanpolitiken inom skolan sprider sig. I Helsingborg vill nu folkpartisten Christer Rasmusson som är ordförande i skol- och fritidsnämnden visa handlingskraft och införa ordningsbetyg. Främsta stödet verkar komma från Sverigedemokraterna. Jan Björklunds batongpolitik inom skolan sprider sig. Att den inte löser några problem gör ingenting, visar man bara handlingskraft och sätter åt buset så får man ju i varje fall en del lättfångade röster.

Christer Fuglesang är tydligen på PR-resa i Sverige. Det gäller att suga ut det sista ur rymdresan. Jag såg i en intervju att han såg klimathotet som den viktigaste frågan just nu. Kanske dags att göra något åt det istället för att kasta forskningspengarna upp i himlen. Men kanske är målet att vi ska förstöra någon annan planet istället för jorden i fortsättningen. Jag ser förresten att Maud Olofsson fortsätter att sola sig i Fugleglansen. Jag vet inte om hon satsar på att värva Christer till Centerpartiet, satsar på att bli första regeringsledamoten i rymden eller bara hoppas att det ska värva röster. Något är det.

Jag såg förresten att en f.d. svensk beställt en rymdresa från Virgin Galactic och Rymdbolaget. Bengt Söderqvist är villig att betala 200.000 dollar för några minuter i rymden med uppskjutning från Esrange i Kiruna. Jag undrar hur många svältande munnar som kan mättas för 200.000 dollar. Som sagt ett antal gånger tidigare, vi saknar inte resurser på vår jord, men vi har fördelat dom helt fel.

Vi kan också konstatera att den första proffsboxningsgalan i Sverige på många år gått av stapeln i Göteborg. Alla svenskar som engagerats vann sina matcher. De flesta hade fått slagpåsar som skulle agera förlorare till motståndare så att man skulle vara säkra på svenska segrar. Men någon hade tydligen fått en riktig motståndare. En av dom tyckte tydligen till och med att det var fel att han vann. En skyllde buande publik på att dom var för fulla. Även Åsa Sandell vann sin match. Hon hade också fått en slagpåse som ställde upp och förlorade för lite kaffepengar. Jag blir ännu mer övertygad om att det här inte är sport, det är någon form av underhållning där publiken vill se blod och medvetslösa motståndare. Inte hade man gått och tittat på en seriös idrottsgala där hemmafavoriten ställs mot nå'n hare vars enda syfte är att förlora matchen/loppet?

Slutligen noterar vi att det regnat i stort sett hela dagen. I förmiddags var det livsfarligt att gå ut. Regn ovanpå is är mycket olämpligt att gå på. Men framåt kvällen kanske det har töat/regnat bort tillräckligt mycket så att man kan ut och springa. Vi får se lite senare. Hur som helst var backen på Vasavägen nästan omöjlig att gå i. Vasavägen - gatan som Gud glömde när det gäller väghållning. Lite grus en enda gång sedan snön föll hade varit räddningen.

Inga kommentarer: