tisdag 3 oktober 2006

Oberoende journalister

Apropå lördagens funderingar om oberoende nyhetsrapportering noterar jag att SR:s inrikesreporter Erik Unsgaard ska bli pressekreterare i statsrådsberedningen - där visade han var han står. Alla har en åsikt, även inom media. Och den åsikten präglar det jobb man gör. Det är något som är helt ofrånkomnligt. Så det är ofta viktigt att sätta det som rapporteras mot var rapportören står.

Jag noterar också att i grannkommunen Klippen gör den borgerliga högeralliansen sig beroende av Sverigedemokraterna för att komma till makten. Dom ingår inte i majoriteten, men deras stöd krävs för att få igenom besluten i fullmäktige om inte även S ställer upp. Det ska bli kul (nä, inte kul snarare avskräckande) att se hur man utnyttjar den balansgången.

Slutligen kan vi konstatera att skattefusket bland privatläkarna låg på över 60%. Den granskning som gjorts i Skåne av 440 privata läkare och sjukgymnaster gav till resultat att 60% fick anmärkning. Hårdare tag mot pappor och mammor som luras med TFP (där var det 22% i en tycker jag mycket suspekt beräkning) skulle det ju bli. Ännu hårdare måste det ju då bli mot läkarna - eller?

Inga kommentarer: