måndag 9 oktober 2006

Mediaanka

Jag hörde på radion en intervju med vår nya integrationsminister Nyamko Sabuni. Han fick bland annat frågan om sitt motstånd mot religiösa friskolor. Och den frågan skulle hon tyvärr inte driva. Det var ju inte förankrat i alliansen. Taskigt, där rök enda punkten vi var överens!

Amerikanen Edmund S. Phelps har fått det s.k. Nobelpriset i Ekonomi. Ännu en teoretisk räknenisse tydligen som har visat på ett samband mellan det ena och det andra. I detta fallet har han visat att det tydligen inte bara finns ett samband mellan arbetslöshet och inflation (hög arbetslöshet - låg inflation och tvärtom). Det finns även andra faktorer som spelar in. Bra tänkt!

Slutligen kan vi notera att radio och annan media tydligen gick på en riktig tidningsanka i morse. Jag hörde på radion att ett strömavbrott i Göteborg resulterat i våldsamma upplopp under natten. Det lät som om det inte fanns ett helt fönster i affärerna. När det hela nu granskats var det visst inte så illa med sönderslagna fönster. Men det lät ju bra så där i början.

Inga kommentarer: