tisdag 20 juni 2006

Riksbankens inflationsparanoja

Riksbanken har upptäckt att inflationen ligger inom bankens mål, alltså mellan 1-3 %. I allmänhet har man under de senaste åren misslyckats med sitt mål och inflationen har legat under 1%, till och med deflation vissa månader. Alltså var det dags för en ny räntehöjning. Antagligen tycker man att det går för bra för svensk ekonomi, nya jobb skapas, arbetslösheten sjunker så sakteliga. Alltså gäller det att slå till så snabbt som möjligt. Till Riksbankens heder ska sägas att man faktiskt för en tid sedan erkände att man sänkte räntan för sent tidigare. Men helt botade från inflationsparanojan är man inte. Den inflation vi har just nu (1,6 % var den visst) beror främst på ökade priser på olja, så när oljepriset går ner nästa gång kanske det är dags för räntesänkning, eller?

Jag ser i flera blad (det var ju en spännande nyhet) att man korat de sexigaste makthavarna. Av någon anledning fanns undertecknad inte med på listan. Troligtvis eftersom jag inte riktigt uppfyller kravet på att vara makthavare. Det var ju främst företagsledare och ledande politiker på listan. Det kan ju inte vara på grund av det andra jag saknades på listan!

Jag plockade trädgårdens första jordgubbar för i år i dag. Dom är tidiga i år (och många). Det kanske kan bli till en hel tallrik var till familjen till midsommar. Det är mumsfilibabba. Det finns bara ett sätt egentligen att äta jordgubbar. Direkt från plantan till munnen!

Inga kommentarer: