tisdag 19 april 2022

Inte ensam idiot

» Tyvärr inte sista heller.

Den danske högerextremisten Rasmus Paludans tilltag att förolämpa muslimer genom att elda upp exemplar av Koranen under Ramadan för att provocera fram upplopp är inte första gången idioter väljer att elda upp misshaglig litteratur och på så sätt visa att man inte tror på demokrati.

Släng nassarna i papperskorgen
Under nazitiden i Tyskland var inte bokbål helt ovanliga. Kan man inte acceptera att det finns de som har annan syn på vår värld eller ser annorlunda ut kan man uppträda på det här viset.

Inte heller i Sverige är detta något nytt. Den danske pajasen Rasmus Paludan har varit igång tidigare och har ju gjort sig känd för att tydligen ha köpt upp ett stort lager med exemplar av Koranen för att ha något att sätta fyr på. Men han var inte först.

Den här filmen visar hur en grupp sverigedemokrater eldar upp judisk litteratur. Filmen har några år på nacken, men det var ungefär vid den här tidpunkten som dagens ordförande för Sverigedemokraterna (Jimmie Åkesson ni vet) valde att gå med i Sverigedemokraterna. Flera av de som finns med på filmen är fortfarande aktiva i SD:s ledning.

Att elda misshaglig litteratur är ganska typiskt för nazister, rasister och andra högerextremister.

Titta och läs:
Sverigedemokrater eldar judisk litteratur. - Aftonbladet
Det är inte olagligt att bränna koraner. Men polisbilar. - Helsingborgs Dagblad ledare
Men det borde kanske vara det....

Inga kommentarer: