lördag 4 februari 2017

Djupa politiska funderingar

» Ropen skalla - högre marginalskatt för vissa

Om man är politiskt intresserad är det alltid nyttigt att läsa texter som inte vänder sig till dig utan till människor som lever ett helt annat liv och som befinner sig på den andra sidan av den politiska skalan. Jag befinner mig själv på den vänstra planhalvan i politiken, det är ju inget som är hemligt. Något som inte innebär att jag bara läser vänsterlitteratur. Jag läser dagligen Dagens ETC och Aftonbladet, men också t.ex. Svenska Dagbladet och Dagens Industri för att ta ett par andra exempel. Som lokaltidning är jag utlämnad till Helsingborgs Dagblad, en tidning som tagit ett klart steg mot att allt mer vara en borgerlig megafon sedan Sydsvenska Dagbladet i Malmö köpte upp tidningen. Det är nyttigt att få olika influenser. Dessutom hittar man när man läser "motpartens" publikationer också många argument för sin egen syn på världen.

Dyr klocka
Jag är dessutom fullt övertygad om att människor på vänsterkanten är mycket mer öppna för att läsa t.ex. borgerliga tidningar än vad människor på högerkanten är öppna för att läsa tidningar som ligger lite mer till vänster. Vänstermänniskor är kort sagt mycket mer öppna för information från olika håll och villiga att ta åt sig argument från andra, än vad borgerliga väljare är öppna för information och argument från den motsatta sidan. I allt för stor utsträckning avfärdas allt som inte stämmer överens med den egna synen på världen som "vänstervridet", så det tar man inte in. Man är helt enkelt mycket mer enkelspåriga på högerkanten än vad man är på vänsterkanten.

Vart vill jag komma med denna långa utläggning? Jo, jag läste i går Dagens Industris påkostade helgbilaga, DI Weekend. Denna innehöll bland annat en artikel om exklusiva klockor och klocktillverkare. Dyraste exemplet i artikeln var en klocka från Richard Mille som kostar 11,3 miljoner kronor. En klocka som har så många visare och tavlor och annat bjäfs att det ju inte går att hitta tim- och minutvisare för att se vad klockan egentligen är. Du köper alltså inte en sådan klocka för att ha på armen i syfte att veta vad klockan är. Du köper en sådan klocka för att kunna skryta inför andra med ett "titta så rik jag är"! Min slutsats efter att ha sett en sådan här klocka och läst artikeln är att det internationellt är på sin plats med kraftigt höjda skatter på höga inkomster och förmögenheter. Jag tycker att DI skulle satt som rubrik på artikeln: "Dags att höja marginalskatterna - NU!" Att människor anser det vara motiverat att lägga sina pengar på den här typen av skryt samtidigt som människor dör av fattigdom och av sjukdomar som skulle gå att bota - om det fanns resurser till det, är inget annat än en präktig skandal. Men istället anser dessa "slipsnissar" och "skrytmånsar" att det är bättre att slänga sina pengar på det här. Pengar som man, är jag helt säker på, man har lagt stora resurser på att undvika behöva betala skatt på. Ropen skalla - högre marginalskatt för vissa!

» Lite mer Donald Trump

Donald Trump
Vi ser att Donald Trump har blivit unik i den moderna amerikanska presidenthistorien. Mer än varannan amerikan tycker att Donald the Trump sköter sitt jobb dåligt. Detta är den sämsta siffra en amerikansk president lyckats uppnå sedan man började mäta i början av 50-talet. På bara några veckor har han lyckats utklassa Ronald Reagan, Richard Nixon och hela gänget. Hur som helst tycker faktiskt 44% av amerikanerna att Donald Trump gör ett bra jobb. Detta ska jämföras med Ronald Reagans 51%, De båda George Busharna med 57% och 58%, Bill Clinton 59%, Richard Nixon 59%, Jimmy Carter 66%, Dwight D. Eisenhower 68&, John F Kennedy 72% och Barack Obama 76%. Det är faktiskt en ljusglimt att även en majoritet av amerikanerna är missnöjda. Kan vi hoppas att opinionen i USA fortsätter att växa och till slut tvingar fram en förändring. Den utveckling vi har nu är farlig för världens säkerhet!

Fast på andra sidan är det skrämmande att så många amerikaner faktiskt tycker att den politik som förs är bra. Vad det visar på är att det amerikanska samhället är ytterst uppdelat. Allt ifrån de ärkereaktionära grupper som stödjer Donald Trump till ytterst radikala människor med en helt annan syn på människan och samhället. Den amerikan som i artikeln försvarar beslutet att stoppa resenärer från ett antal länder för att skydda USA från terrorister kanske ska ta en titt på varifrån de terrorister som begått terrordåd med dödlig utgått har kommit. De som låg bakom 11 september kom från Saudiarabien, Förenade Arabemiraten, Egypten och Libanon. Alla fyra länderna var undantagna från inresestoppet. Inte en enda amerikan har dött i terrordåd utförda av människor från Irak, Iran, Syrien, Sudan, Somalia, Libyen och Jemen. Alltså de länder som omfattades av stoppet. Däremot har även människor från Kuwait, Pakistan, Kirgizistan och Jamaica förutom USA själva människoliv på sitt samvete efter terrordåd i USA. Det vill säga Donald Trump uteslöt de länder som terroristerna har kommit från men stoppad från länder som inte hade någon skuld.

En som blev stoppad vid inresa till USA är Norges f.d. statsminister Kjell Magne Bondevik som kvarhölls en längre tid när han på sitt diplomatpass (som även hade iranska inresestämplar.....) åkte till USA för att delta i en religiös manifestation där bland annat även Donald Trump själv deltog. Av Bondeviks diplomatpass framgick att han var en tidigare statsminister i Norge. Men, som sagt, det fanns även en stämpel i passet att han besökt Iran. - "There is no reason to be afraid of a former head of government who has been on official visits several times to this country, including in the White House" var Kjell Magne Bondeviks kommentar till den grova förolämpning som han uppenbarligen ansåg att stoppet var. Även om han till slut släpptes in.

Faktum är att stödet från personer utanför USA är mycket lågt. Även traditionellt USA-vänliga politiker och skribenter långt ut på den högerkonservativa kanten är oroliga och starkt kritiska. Den starkt högerborgerliga skribenten Janerik Larsson sätter som rubrik till sin ledare i Svenska Dagbladet: - "En tragisk ensam man framför tv:n" när han ska kategorisera Donald Trump. Oron bland opinionsbildare på högerkanten handlar nog om att man är rädda för att Donald Trumps politik och maktutövning ska skrämma bort väljare runt om i världen från högerliberala värderingar till mer radikala vänstersympatier.

» Bedragare del 315

Det är dags att skaffa nya löparskor. Så ett sådant här förmånligt erbjudande är ju något man bara MÅSTE nappa på. Eller vad tycker ni? Tänk att springa runt i ett par Nike-dojjor värda mer än 27.000 kronor! Tänk att när man springer med sådana dojjor så bara flyger man fram utan att ens bli andfådd. Jag MÅSTE ha dom! Att jag sedan ska få dom för bara 10 kronor, det låter nästan för bra för att vara sant. En titt på Nikes hemsida visar att de aktuella dojjorna "bara" kostar en tusenlapp. Man kan undra vad som ytterligare ingår förutom skorna i värdet på 27.000?

NIKE ROSHE TWO värda 2895€ för bara 10 kr

Nike Promotions info@outrankings.eu

2017:s erbjudanden har börjat. Kolla vad vi kan erbjuda dig.

Kära ,

För en god start på 2017 donerar vi
10 par av NIKE ROSHE TWO värda 2895€ för bara 10 kr

Tryck här för att få dina skor

Detta erbjudande är exklusivt tillgängligt för enbart dessa 10 kunder som har fått denna E-post inbjudan från oss.

Vi begär en registreringssumma på maximum 2€ för att säkra att du verkligen bor i Sverige eftersom detta erbjudande endast är tillgängligt för invånare i Sverige.

Denna vecka är våra 10 inbjudna kunder:
Du - BEKRÄFTA NU

Megan Roi
Bekräftad 15 sekunder sedan

Ett par Nike roshe two
Micheal Wigren
Bekräftad 27 minuter sedan

Jonny Murre
Bekräftad 2 timmar och 08 minuter sedan

Peter Trädback
Bekräftad 2 timmar och 09 minuter sedan

Hayley Back
Bekräftad 45 sekunder sedan

Sara Grön
Bekräftad 41 minuter sedan

Mandy Monsson
Bekräftad 2 timmar och 16 minuter sedan

Joakim Läske
Bekräftad 2 timmar och 358 minuter sedan

Tom Ramse
Bekräftad 1 timmar och 13 minuter sedan

Vi avskyr att säga farväl, men om du ändrar dig, finns vi alltid här med bra erbjudanden för dig. Tryck för att avsluta prenumeration.

Unsubscribe From this mailing list.

Vad tror ni? Är detta ett ytterst förmånligt erbjudande? Eller är det möjligen ett försök att lura slantar av mig? Som det brukar heta, är erbjudandet för bra för att vara sant, så är det inte heller sant. Men jag tycker faktiskt att det är ganska komiska namn på 9 svenskar som dom lyckats hitta på. Det ska dom ha ett hedersomnämnande för. Här var det inga Svensson och Pettersson och Andersson inte. Men Trädback, Grön, Läske och Ramse finns det kanske några stackare som heter. Hur som helst så tror jag faktiskt att jag avstår från detta fantastiska erbjudande och går istället till en butik i stan och köper nya löpardojjor. Jag har en känsla av att detta blir billigare i längden. Mitt vanliga råd gäller nog även här. Släng skiten i papperskorgen!

Inga kommentarer: