lördag 17 november 2012

Massarbetslösheten behöver inga åtgärder

Det har varit debatt i Riksdagen med anledning av det kraftigt ökade antalet varsel i svenska företag. Arbetslösheten i dag är redan högre än den var när Högeralliansen för några år sedan kallade det för "Massarbetslöshet". Och nu stiger den! Det som har hänt sedan dess är att arbetslöshetsersättningen har kraftigt försämrats. I dag står en tredjedel av alla arbetslösa helt utan någon form av ersättning. Dom måste alltså leva på anhöriga eller vänner. Och vi har nu en ansvarig minister, vår moderata Arbetsmarknadsminister Hillevi Engström, som är helt okänslig för de problem som arbetslöshet skapar. I hennes moderata värld är den som är arbetslös egentligen bara lat och skulle med lite god vilja snabbt ha skaffat sig ett jobb. Det enda svar Hillevi Engström har är att sysselsättningen har ökat. Och det har den med några tusen om man räknar i reda tal. Men eftersom även befolkningen har ökat ännu mer så har andelen som har ett jobb minskat. Hillevis räknekunskaper når tyvärr inte så långt. I hennes värld behöver vi inte göra mer när vi går mot ännu bistrare tider. De åtgärder som görs räcker menar hon. Den viktigaste åtgärden i den nya budgeten är att skänka 16 miljarder kronor till ytterst lönsamma storbolag och storbanker genom en sänkning av bolagsskatten. Hillevis andra lösning är att "dom får väl söka socialbidrag". Med denna bakgrund hade oppositionen begärt en riksdagsdebatt. Men det kom inte fram något nytt - som väntat.

Sedan Maltas EU-Kommissionär John Dalli efter en mutskandal tvingats avgå har Malta föreslagit en ny kommissionär som heter Tonio Borg. En man som utsatts för mycket hård kritik från många, främst kvinnor, för sin förlegade syn på abort, homosexualitet och skilsmässor. En av de mest ivriga kritikerna har varit vår folkpartistiska EU-minister Birgitta Ohlsson. Och det var verkligen som ett antiklimax när det plötsligt från samma Birgitta Ohlsson deklarerades att den svenska delegationen skulle rösta Ja till Tonio Borg! Man kan verkligen undra vad som hänt under några dagar av tystnad. Har Birgitta körts över och tröskats av sina moderata och kristdemokratiska kollegor?

För övrigt utvecklas den Sverigedemokratiska skandalen till en rejäl mardröm för Jimmie Åkesson. Skulle Erik Almqvist och Kent Ekeroth tvingas lämna Riksdagen riskerar Sverigedemokraterna att representeras av ersättare som redan tidigare lämnat partiet i protest. SD-skandalen växer dag för dag. Och om man läser hur stora grupper ur de Sverigedemokratiska gräsrötterna ställer upp för Erik Almqvist, Kent Ekeroth och Christian Westling så ser vi hur de Sverigedemokratiska rötterna är kvar i det rasistiska träsket. Bye, bye SD!

Inga kommentarer: