söndag 9 januari 2011

Nytt terrordåd i USA

USA:s flagga
Så har då åter den blodiga terrorn drabbat USA. Medan det amerikanska samhället satsar miljarder efter miljarder i dollar på att jaga muslimska terrorister runt om i världen så har terrorn slagit till inne i USA istället. Den amerikanska kongressledamoten Gabrielle Giffords från det Demokratiska partiet var helt uppenbart målet när 22-åringen Jared Lee Loughner öppnade eld. Giffords var uppenbarligen huvudmålet men hon kanske överlevt terrordådet. Däremot dödades tydligen minst 6 personer när terroristen sköt besinningslöst omkring sig. Bland de döda var 9-åriga Christina-Taylor Green som föddes just den 11 september 2001 och sågs som ett hopp för framtiden eftersom hon föddes samma dag som terrordådet den 11 september 2001. Massmördaren Jared Lee Loughner beskrivs som en vilsen ung man med ett stort hat mot samhället. Han har under lång tid framfört absurda åsikter på Internet och lade innan dådet ut information som tyder på att han såg sin terrorhandling som ett självmordsuppdrag. Mycket tyder på att han var starkt influerad av den extremhöger som symboliseras av Sarah Palin och Tea Party-rörelsen. På Sarah Palins hemsida har funnits en USA-karta där ett 20-tal demokratiska politiker märkts ut med symbolen för ett kikarsikte. En av dessa politiker var just Gabrielle Giffords. Sedan hon röstade Ja till Obamas sjukförsäkringsförslag utsattes hennes hem för ett attentat och hon han flera gånger utsatts för hot.

Medan USA jagat muslimska terrorister med alla medel låter man en psykiskt instabil man med ytterst suspekta idéer få köpa skjutvapen. Det amerikanska samhället har mycket att fundera över.

Aftonbladet presenterar i dag resultatet av sin webbomröstning om Årets opinionsbildare, Årets politikmakthavare osv. Och att Fredrik Reinfeldt vinner omröstning om Årets politikmakthavare, att Anders Borg vinner Årets ekonomimakthavare eller att Zlatan Ibrahimovic blir Årets sportmakthavare är väl inget som förvånar eller oroar. Det ska väl faktiskt vara så ungefär. Men Årets nöjesmakthavare - Maria Montazami? Tillåt mig tvivla på svenska folkets tankeförmåga! Och allra mest oroande är listan över Årets opinionsbildare. Vickan på första plats, Knugen på fjärde plats och Daniel på femte? De andra topplatserna fick Leif GW Persson och bloggaren Kissie. Är svenska folket så totalt okunniga och blåsta i huvudet? Att man anser att 3 av 5 stora opinionsbildare i landet under året kommer från Kungahuset gör mig ännu mer övertygad om att jag inte får glömma betala medlemsavgiften till Republikanska Föreningen. Är det så, så har ju Knugerierna stor makt, och det gör det ännu farligare med det rojalistiska styrelseskicket. Och är svenska folket sedan så korkade att man tar detta på allvar så blir jag mycket orolig.

SD Nej
Dagens citat hämtar jag från Sydsvenskan och Per T Ohlssons krönika med rubriken Liberalism med måtta. - "Som en nationell uppgift framstår den svenska folkstammens bevarande mot inblandning av mindervärdiga utländska raselement samt motverkande av invandring till Sverige av icke önskvärda element." Texten är hämtad från Centerpartiets partiprogram från 1933. Och det ska INTE ses som en kritik av Centerpartiet. Dessa otrevliga stämningar fanns i stora grupper i det svenska samhället på den tiden. Som Per T Ohlsson skriver så var det i stort sett bara kommunisterna som inte hade sådana strömningar. Men det är viktigt när nu Sverigedemokraterna sprider liknande åsikter att vi INTE stillasittande låter det fortsätta. Börjar vi att sakta acceptera har vi gått över en gräns - det gjordes under 30- och 40-talet.

Slutligen läser jag om de intelligenta och ytterst kompetenta toppolitikerna i moderatfästet Täby. Medan alla andra predikar återhållsamhet i löneökningarna så har moderattopparna i Täby upptäckt att dom inte har lika höga löner som en del andra överbetalda moderatpolitiker i andra moderatfästen som Danderyd och Solna (eller Vellinge här i Skåne). Alltså gällde det att snabbt höja lönerna så i december beslutades om en rejäl höjning med 10% av arvodena. T.ex. får kommunalrådet Leif Gripestam (m) ett arvode på 72.800 kronor i månaden. Som jämförelse så har en riksdagsledamot 56.000. Men, det gick på tok för fort. T.ex. var 7 av de 11 ledamöterna i Kommunstyrelsen jäviga när man beredde beslutet (dvs det var deras egen lön dom höjde kraftigt). Slutresultatet blev att beslutet överklagades till Förvaltningsrätten som inte har problem med vad dom ska tycka. I ett pressmeddelande med anledning av överklagandet har de moderata toppolitikerna (kan en av dessa heta Filippa Reinfeldt?) visat att man faktiskt inte är förtjänta av dessa höga arvoden. Det heter nämligen: - "Det har i efterhand konstaterats att det vid beredningen av ärendet i kommunstyrelsen den 6 december begicks ett formfel av kommunens kansli, nämligen att de förtroendevalda inte upplystes om att jäv förelåg." Om dessa välbetalda förtroendevalda inte själva insåg att dom var jäviga utan måste få veta det av tjänstemännen så har dom verkligen bevisat att dom inte är förtjänta av dessa höga arvoden. Till och med eder bloggare skulle om jag hamnade i denna situationen förstått vad jäv innebär. Det är skamligt att skylla ifrån sig sin snikenhet på tjänstemännen! FY SKÄMS!

1 kommentar:

Rickard sa...

Jag skrev också om politikerföraktet idag. Med de höga lönerna de har så är de väldigt dåliga representanter för folket. http://www.hesperus.nu/?p=457