onsdag 22 december 2010

Lite smått och gott - och lite till

Sven Tycker på Aftonbladets blogg
Vid midnatt passerade den version av Sven Tycker som finns på Aftonbladets bloggsajt 40.000 besökare, i varje fall enligt det räkneverk som finns. Det kan nästan konkurrera med de stora bloggarna. Fast det är klart, dom har det antalet besökare per dag, jag har fått ihop det på några år... Hela den kompletta samlingen av Sven Tycker nästan 14 år tillbaka i tiden kan du läsa här.

Påven har förtydligat sitt uttalande om att acceptera kondomer. Nu gäller att kondom är helt OK för att inte sprida sjukdomar. Men om syftet är att kondomen ska vara någon form av preventivmedel - Ajabaja, Usch. Något sådant kan man inte acceptera. Jaha, så var vi alltså tillbaka igen på ruta ett.

Vitrysslands flagga
Jag hörde förresten Calle Str.. f'låt Bildt kommentera resultatet av det Vitryska valet med att den styrande makten dominerade mer än 80% av media i Vitryssland och att oppositionen bara hade drygt 10%. Hur ser det ut i Sverige? Är det så mycket bättre fördelning här mellan borgerliga och icke-borgerliga tidningar? Men, det är klart. För Calle Bildt är det inget problem, för här stödjer ju nästan alla tidningar honom när det verkligen gäller!

Nej till SD
Av de 48 omröstningar i Riksdagen där det haft någon betydelse vilken sida Sverigedemokraterna skulle välja så visar det sig att SD röstat med Högeralliansen 44 gånger och med de Rödgröna 4 gånger. Det behöver alltså inte råda något tvivel om var högern hör hemma, alltså till höger.

Primegate (avslöjandet om att Svenskt Näringsliv satsat mångmiljonbelopp via lobbyingföretaget Prime på att vrida Socialdemokraterna åt höger) har fått Prime till att jaga vem på Prime som läckt hemligheterna till Aftonbladet. Den som läckt hotas nu av mångmiljonkrav i skadestånd. Men, jag tyckte att jag såg någon från Prime kommentera det hela redan första dagen efter avslöjandet med att allt skett helt öppet. Det fanns inga hemligheter. Men, om det nu inte fanns några hemligheter, vad kan läckan ha avslöjat? Jag tror att det behövs många fler Wikileaks! Och en reglering av lobbyingföretagen

En domstol i Tyskland har beslutat att det är förbjudet att tatuera djur. Den avgörande händelsen var en man som var på väg att tatuera Rolling Stones emblem på sin ponny. Nog finns det människor som har en lägre intelligens än djur, det står klart.

Och så har det tydligen spelats hockeyderby mellan AIK och Djurgården. Gissa om det blev bråk på läktaren? Matchen fick tydligen avbrytas ett par gånger pga bråk i publiken . Kan verkligen inte stockholmare uppföra sig? "Stockholmare är smartare än lantisar"? Haha! Hon är ju faktiskt riktigt kul den där moderaten Anna Kinberg-Batra. Jag såg förresten henne på TV i dag med ett glatt smil på läpparna kommentera vad jag skriver lite högre upp, dvs att Sverigedemokraterna verkligen är ett högerparti.

För övrigt var det kallt av bara f-n i morse när jag skulle gå till jobbet. -19,8 visade termometern när jag skulle gå. Då gäller det att sätta på termobrallor och klä sig så att man inte går att identifiera. Det innebär att om dom här som vill förbjuda burka hade fått råda så skulle nog min klädsel ha varit förbjuden. Jag visade verkligen inte ansiktet.

Inga kommentarer: