fredag 10 april 2009

Inkomstklyftorna ökar

Jag såg att förre Tele2 vd:n Lars-Johan Jarnheimer fick totalt 45 miljoner för 8 månaders arbete för att sluta. Jag har därför fått en idé. Om jag får bara 1% av det beloppet från Åstorps kommun så lovar jag sluta mitt jobb på direkten. Det är ett par årslöner för mig. Man måste var fruktansvärt inkompetent för att arbetsgivaren ska tycka att det är värt alla dom pengarna för att bli av med en. Den stackars kompletta idioten kan ju inte ha en chans på arbetsmarknaden i fortsättningen! Den som anställde honom måste vara totalt inkompetent han också. Aktiespararna har räknat ut att han fått 200.000 kronor i lön per dag.

Och med anledning av detta finns det anledning att berätta att Statistiska Centralbyrån har räknat ut att inkomstskillnaderna i Sverige just nu är de största på 30 år. Gubbarna (och några gummor) i toppen har gynnats av en allmän pyramidspelsekonomi där en grupp slipsnissar lyckats roffa åt sig fantasibelopp. Till detta har vi en Högerregering som genomfört kraftiga skattesänkningar som främst gått till samma redan privilegierade grupper i toppen. Till detta kan vi lägga att man samtidigt infört straffbeskattning för de som tjänar minst; pensionärer, föräldralediga, sjuka och arbetslösa.

Påsklovets skrivarkurs utanför ABF Nordvästskåne
Angeli har ägnat tre av påsklovets dagar åt att delta en "Skrivarkurs" som arrangerats av ABF Nordvästskåne här i Åstorp i samarbete med Biblioteket i Åstorp. Det här är ett arrangemang som gjorts under flera skollov som aktivitet för lediga skolelever. Ett föredömligt initiativ som Angeli inte vill missa. Att öva på att skriva dikter, berättelser, referat osv är en nyttig erfarenhet. Jag hoppas att man fortsätter. Den här bilden på påsklovets deltagare har jag stulit utan benäget tillstånd från ABF Nordvästskånes hemsida.

Springtimeuppladdning 2009: Jag kände mig riktigt duktig i går som tog mig tid för en runda mitt i veckan också, vilket innebär två joggingrundor per vecka. Det blev alltså tid i går tidigt på kvällen för den lite kortare sexkilometersrundan istället för den längre på 9 km som jag tagit de senaste gångerna. Istället valde jag att försöka hålla ett lite högre tempo. En strategi som lyckades. Tiden 29.35 var ju riktigt bra. Det är inte så ofta jag lyckas krypa under 30-minutersstrecket så jag är positivt överraskad. Mindre positivt kändes det att upptäcka att ett antal ryttare inte är läskunniga. Det fanns en hel del hovspår i joggingspåret. Jag vill därför lämna ett privat meddelande till styrelsen för Åstorps Ryttarförening: Säg till era medlemmar och gäster att joggingspår är till för joggare, inte för ryttare. Slut på meddelandet.

Kanske ska jag springa mer och besöka Kakboden mindre ofta. Jag gjorde ett av få besök på vågen i samband med duschen i går. 82,8 kg! Det får bli tre rundor i veckan en tid och inga besök i Kakboden!

Jag såg förresten några minuter i går på kvällen av nå't trams på en av kalkonkanalerna där ett antal småkändisar åkte till Japan för att göra bort sig. Har Anna Book och alla de andra verkligen inga andra jobb att göra för att försörja sig än att förnedra sig på det viset? Skäms dom inte? Är det helt enkelt så att den utbredda stölden av musik, film osv gör att artisterna inte kan tjäna ihop till sitt uppehälle på normalt sätt utan måste förnedra sig med så'nt här trams?

Inga kommentarer: