måndag 1 december 2008

Moderaterna visar sitt rätta ansikte

Välkomna till jul- och vintermånaden december!

I ett debattinlägg i Aftonbladet berättar i dag den kristdemokratiske lokalpolitikern Anders Alkewall från rikemansghettot i Vellinge att han lägger av med politiken. Det moderatstyrda Vellinge är ganska unika i Sverige, man har konsekvent under alla år vägrat att ta emot några flyktingar till kommunen. För en tid sedan väckte Anders tanken att Vellinge i varje fall kunde ta emot 2-3 ensamkommande flyktingbarn. Ett förslag som röstades ner av den moderata majoriteten utan ytterligare diskussion. Men sedan dess har Anders trakasserats och hotats från Göran Holms fan club i moderatghettot. Nu ger han upp och lämnar politiken.

Vi kan notera att det nu lagts fram en moderatstyrd utredning som förespråkar att invandrare och flyktingar som kommer till Sverige inte ska få förenas med sin familj förrän försörjning och boende är ordnat enligt svensk standard. Integrationen i det svenska samhället kommer naturligtvis att fungera bättre om man skiljer på familjerna!

Och apropå det moderata förslaget om att invandrare skulle tvingas skriva på ett svenskkontrakt så berättar Ronnie Sandahl i Aftonbladet i dag om sällskapet "Sällskapet" där bland annat arbetsmarknadsminister Sven-Otto Littorin är medlem. Det kontrakt som de nya svenskarna skulle tvingas skriva på skulle bland annat innehålla förbindelser om att man skulle respektera svenska värderingar när det gäller jämlikheten mellan könen. Och att hela idén var riktad mot en viss grupp framgick klart eftersom kontraktet tydligen inte skulle gälla inflyttade från EU-länderna. Men av Ronnie Sandahls text framgår att även en del svenskar (inklusive hr Littorin) också borde tvingas skriva på kontraktet. I Sällskapet (som är ett exklusivt sällskap för samhällets höjdare) är nämligen inte kvinnor välkomna. Till de hemliga festerna och middagarna i Sällskapets exklusiva lokaler på Östermalm är bara de viktiga männen på samhällets översta trappsteg välkomna. För några år sedan blev det lite panik sedan man bjudit in en utländsk ambassadör till lunch - och hon visade sig vara kvinna. Det hela löstes med att hon fick sitta ensam bakom en skärm i trappen och äta... Det där kontraktet borde skrivas under av många! Och falska och hycklande moderater borde göra allvar av sin omdaning och inte bara ändra på fasaden och fernissan.

Ibland nås man av nyheter som man undrar om dom är äkta eller falska. I ett nyhetsmejl som jag får regelbundet från den holländska radion berättar man om bilproblem i De förenade arabemiraten. Det börjar nämligen bli allt för trångt med bilar på vägarna. Det har därför beslutats att innevånare som bara har en lägre utbildning i fortsättningen inte ska kunna få körkort. Man har från myndigheterna gjort upp en lista på ett 100-tal yrken som ska bannlysas från vägarna. Hit hör till exempel sköterskor, kockar, trädgårdsmästare, frisörer osv. Något för Sverige att ta efter. Vi kan ju börja med att sätta stopp för invandrare från Mellanöstern som inte har jobb eller ordentligt boende. Vad ska dom på vägarna att göra. Dom har ju ändå familjen på annat håll!

Och sedan en GOD nyhet. Antalet döda i mässling har sedan 1999 minskat med 60% efter ihärdigt arbete av WHO.

Inga kommentarer: