söndag 11 maj 2008

Tickelitick

Träd på Söderåsen under attack
Söndag innebar en ny Lunkenpromenad arrangerad av Friluftsfrämjandet. Det var näst sista tipspromenaden för den här säsongen. Och som brukligt är så dök Diabetesförbundet upp och stack hål på fingrar för att testa blodvärde. Själv steg mitt från 5,0 till 5,8 under promenaden. Vilket innbar att jag klådde Kevin (som var den enda av familjen förutom mig som vågade sticka hål). Fast han påstod att det inte gällde att ha så högt värde som möjligt..... För övrigt var det även i dag väldigt varmt. Det är frågan om ifall det till och med inte var varmare än i går. Fast det ska visst vara slut nu. Och jag vågar faktiskt säga att det är skönt. Det har blivit lite väl varmt de sista dagarna. Jag trivs inte i varje fall. Fast av SMHI:s senaste prognos verkar det inte komma något regn i morgon som tidigare utlovats. Det hade annars varit riktigt skönt med en skur eller två. Tipspromenaden gick ganska bra. Lagom svåra frågor. Jag vann även denna gången 7 rätt mot de andras 6 rätt. Fast jag fick ingen möjlighet att kolla vilka frågor vi hade fel och rätt på eftersom Kimmy hade andra planer. Så här ser förresten några av träden ut uppe i skogen. Det är ordentliga tickor som växt ut.

För övrigt har jag roat mig resten av dagen med gräsklippning, hjälpt mamma och pappa med diverse spikande och skruvande och hjälpt en kompis med datorproblem. Samt en del slösande med pengar för att köpa mer eller mindre nödvändiga mat- och dryckesvaror. Men när detta är klart ska jag inte göra något mer vettigt på hela dagen. Mer än ligga stilla och vårda en fot som fick sig en liten törn uppe i skogen i dag (ett mindre snedsprång...). Samt ett lättare skavsår i skrevet som jag fick under gårdagens lopp. Det kan vara nog så irriterande kan jag berätta.

Det har tydligen utbrutit lite debatt efter det att debattören Linda Skugge gått ut och berättat att allt hon skrivit i sina krönikor har varit falskt. Om det är alla krönikorna som varit falska eller det är det senaste påståendet som är falskt har jag inte riktigt förstått. Jag har inte tillhört Lindas fans. Jag vill till och med hävda att mina skriverier här på Sven Tycker har haft större substans. Men nog måste man kunna lite på vad som skrivs? Rena lögner är fult! Naturligtvis är det så att den som skriver debattartiklar, krönikor, bloggar osv har ett syfte med det som skrivs. Man kan inte förvänta sig att det är en neutral skildring av något. Om det nu ens är möjligt att skildra en företeelse neutralt? Det är ju naturligtvis partsinlagor. Men lögner?! Nä, allt som skrivs på Sven Tycker är sant (the truth, the whole truth and nothíng but the truth). Fast det är klart, jag kan ju utelämna vissa fakta som inte styrker min tes.....

Inga kommentarer: