lördag 30 december 2006

Hämnden är ljuv

I morse meddelades det att den nya irakiska regimen avrättat Saddam Hussein. Han är sörjd av få, men det ger fortfarande ingen rätten att ta någon annans liv. De nytillsatta irakiska ledarna hade bråttom att få sin hämnd. Och från USA hälsas beskedet om avrättningen också med tillfredsställelse. Risken för att nya rättegångar mot Saddam Hussein, för förbrytelser i samband med att han tog makten och under kriget mot Iran, ska avslöja hur stort det amerikanska stödet för Saddam Hussein var är nu borta. Risken för att Saddam Hussein ska avslöja vem som levererade de kemiska vapen som användes både mot inre fiender och mot Iran är nu borta. I USA lästes ett i förväg färdigskrivet uttalande av George W. Busch upp. Han låg och sov när avrättningen skedde. De nya makthavarna har nu visat att dom inte är så mycket bättre än Saddam Hussein var, båda tog livet av sina fiender! Hämnden är ljud!

Högeralliansregeringen har gått på ännu en mina. Bland de första besluten man gjorde efter att ha tillträtt var att stoppa Citybanan i Stockholm som skulle lösa kapacitetsbrister för tågtrafiken i centrala Stockholm. Istället skulle pengarna användas till mer vägar för bilarna kring Stockholm. En snabbutredning tillsattes för att hitta en lösning. Hans Rode har nu lagt fram sina slutsatser till regeringen. Dom är att Citybanan bör byggas! Taskigt för Högeralliansen om man så får säga. Infrastrukturminister Åsa Torstensson hade i Aktuellt mycket svårt att prata bort utredningen. Och hjärnorna ligger nog i djupa veck inom moderaternas hjärntrust för att komma på en lösning på hur man ska ta sig ur det hela. Man har ju redan lovat ut pengarna till vägbyggen istället, men man kan ju inte heller bara slänga utredningen i papperskorgen. Nu blir det spännande att se hur mycket miljöintresse det finns kvar inom Centern. Hur blir det Åsa? Ska vi låta moderaternas satsning på bilismen fortsätta eller ska nödvändiga miljöhänsyn få slå igenom.

Lönestatistik för 2006 visar att vinnarna är privata tjänstemän som fick 3,3% följt av privatanställda arbetare och sedan kom de offentliganställda med statligt anställda i botten med 1,7%. Fast då har man glömt direktörer och moderata politiker. Dom ligger i översta toppen.

För övrigt noterar vi att det tydligen är slut mellan Linda Rosing och Fadde Darwich. Undrar vad som gäller nästa vecka (dvs nästa år)?

Inga kommentarer: