torsdag 27 juli 2006

USA fortsätter stödja mördandet

Ett i all hast inkallat möte mellan världens utrikesministrar i Rom under gårdagen slutade i vad som får betecknas som fiasko. Eftersom USA (i stort sett ensamma i världen) vägrar att ställa några krav på Israel kunde mötet inte enas om något krav på en omedelbar vapenvila. Ett beslut (eller avsaknad av beslut) som Israel officiellt deklarerat att dom tolkar som ett klartecken att fortsätta attackerna. Mördandet kan alltså fortsätta, från båda sidorna.

Händelserna i Mellanöstern har i varje fall inneburit att en kritisk opposition inom socialdemokratin har blivit mer högljudd. Flera kandidater till Riksdagen kräver bland annat att Israels ambassadör i Stockholm ska utvisas. Ett krav som jag INTE sympatiserar med. Precis som jag anser det vara fel att bojkotta den folkvalda Hamas-ledda regeringen i Palestina, måste vi också samtala med Israel. Däremot tycker jag det är så självklart att det inte ens behöver påpekas att allt militärt samröre med Israel ska upphöra. Vapenimporten från Israel ska från och med nu vara 0 (noll). Och likaså ska naturligtvis all export till Israel av vapen, eller annan utrustning och material som kan användas av militären omedelbart upphöra. Jag skulle vilja höra den som kan ge ett enda acceptabelt argument för motsatsen!

Och naturligtvis har det fortfarande inte kommit något regn. Däremot fortsätter solen att gassa på. Snälla du där uppe, REGN!

Inga kommentarer: