måndag 4 januari 2021

Ledande bananrepublik

» Donald Trump - världens styrande pajas

Hur länge ska en pajas som Donald Trump tillåtas förvandla USA till en bananrepublik?

Det är fullständigt barockt att en odemokratisk pajas som han kunde väljas till president av det amerikanska folket. Det ska dock till amerikanernas försvar sägas att motståndaren Hillary Clinton ju faktiskt fick fler röster än Donald Trump i valet 2016. Men det amerikanska valsystemet gjorde att Donald Trump trots detta utsågs till president. Under de fyra år han nu suttit i Vita Huset och styrt har vi fått se och höra det ena mer totalt korkade utspelet och uttalandet efter det andra.

Nu har till all lycka det nya presidentvalet inneburit en klar seger för Joe Biden och Donald Trump får acceptera att flytta ut från Vita Huset. Problemet är att han inte erkänner detta. Det har varit ett evigt krumbuktande för att slippa erkänna att han förlorat valet. Alla undanflykter om valfusk har tillbakavisats av ansvariga. Men Donald Trump fortsätter. Det är ett spel som inte är värdigt en stat som hävdar att man är en demokrati. Det ska dock sägas att allt fler republikaner nu börjar överge Donald Trumps korståg. Men tillräckligt många ställer fortfarande upp för denna politikerpajas.

Donald Trump fattar ingenting
Senaste inslaget i denna odemokratiska cirkus är att Donald Trump i dagarna ringt upp Georgias republikanske valtopp Brad Raffensperger och uppmanat honom att "hitta 11.780 röster" i Georgia. Detta för att ändra valresultatet i Georgia. Brad Raffensperger vägrade delta i något valfusk och samtalet blev offentligt sedan det publicerats av Washington Post. Resultatet är att Donald Trump nu lämnat in två olika stämningar mot Brad Raffensperger. Samtalet var ju konfidentiellt!

Den stora frågan är fortfarande om maktskiftet kommer att ske utan intermezzon och våld. Det finns stora tungt beväpnade grupper som är Donald Trump trogna. Som han ju uppmanat att "vara beredda". Jag är uppriktigt orolig för vad som kan hända. USA är för tillfället inte en demokrati. Det är en bananrepublik! Donald Trump har gjort USA stor skada för lång tid framåt.

Det är pinsamt - och farligt!

Läs:
Trump-krav: Hitta 11 780 röster i Georgia. - SVT
Trump stämmer Georgias valtopp. - SVT
Starka reaktioner efter att Trump försöker pressa valansvarig i Georgia. - Sveriges Radio
Trump avslöjad i samtal – svaret i natt: Stämning. - Expressen
Trump skjuter sig själv och partiet i foten. - Wolfgang Hansson i Aftonbladet
Trump visar sitt sanna antidemokratiska jag. - Ledare Dagens Nyheter

Inga kommentarer: