lördag 18 april 2020

Amatörradions dag

» Vad som helst för Makten

Jag har sagt det förut, när Moderaterna för att få Makt köper Sverigedumokraternas beskrivning av verkligheten och SD:s idéer om hur man löser de problem man därmed skapat så blir det både skrämmande och pinsamt. I ett antal kommuner i Sydsverige har ju Moderaterna lierat sig med Sverigedumokraterna för att få Makt. Ofta kompletterat med Kristdemokraterna och olika lokala missnöjespartier.

Skurups kommun
En effekt av att den här Brunblå sörjan får Makten i kommunen är utrensning av misshagliga anställda och strömavhopp från andra kommunalt anställda. Senaste exemplet på det här är Skurup här nere i Skåne. På förslag från Sverigedumokraterna röstade Kommunfullmäktige med stöd från just Moderaterna och ett lokalt missnöjesparti för en tid sedan igenom ett förbud mot att bära slöja i skolan. Det gällde både personal och elever. Beslutet är ännu inte genomfört eftersom det ska skrivas in i de kommunala föreskrifterna. Men effekten blev att från att bara ha varit cirka 5 elever som bar slöja så ökade antalet med omkring 400% i ren protest. Skälet till förbudet uppger man från Skurup i dag är att förhindra proselytism.

Rektorn på Prästmosseskolan i Skurup argumenterade för att beslutet var olagligt och diskriminerande. Och för detta fick han ovett från de styrande och uppmanades att "Hålla tyst". Båda han och hans familj utsattes för hot från den Sverigedumokratiska svansens drägg. Det ska påpekas att rektorn, Mattias Liedholm, själv är moderat liksom hans fru som är moderat fritidspolitiker.

Helt plötsligt under påskhelgen upptäckte Mattias Liedholm att hans kommunala e-post var stängd och han kom inte längre åt det kommunala Intranätet. När han efter helgen kontaktade kommunen fick ha besked om att han var avstängd från sitt jobb. Detta hade dock, påstår kommunledningen, inget alls med hans motstånd mot ett olagligt beslut om slöjförbud att göra. Det är andra anledningar till detta, som man inte vill vidareutveckla... Åtminstone påstår den moderata ordföranden för personalutskottet, Åsa Ekblad, detta. Hur många som tror på den Brunblå sörjans kommunledning låter jag vara osagt. Men den omedelbara effekten blev att lärare sade upp sig precis som vicerektorn som gjorde klart att hon lämnar sin befattning i kommunen efter terminens slut.

Attackerna från den Sverigedumokratiska svansen fortsätter dock. - "Äckel" tyckte den ökända debattören Katerina Janouch var ett moget sätt att uttrycka sig. Kommentarerna från hennes följare är inte så mycket bättre. Katerina Janouch är ju tidigare bland annat känd för den s.k. Janouch-minareten i Helsingborg. När hon upptäckte silhuetten av vad hon trodde var en minaret på SSU-Helsingborgs hemsida fick hon, tyckte hon, bevis för att hemska islamister tagit över hela SSU. Att silhuetten på SSU-Helsingborgs hemsida var silhuetten av Helsingborgs prisbelönta Rådhus bemödade hon sig inte om att ta reda på.

Det är farligt när Moderaterna för att få makt lierar sig med Sverigedumokraterna. Men Ulf Kristersson och den övriga moderatledningen verkar tycka att ändamålen helgar medlen. Kan man få Makt så är alla Medel tillåtna!

PS. Vi ni inte vad proselytism är? Enligt Wikipedia: - "Omvändande av troende från en religion till en annan. Inom kristendomen ofta nedsättande uttryck för mission till andra kristna kyrkors medlemmar." Uppenbarligen är det så att när unga tjejer dyker upp i skolan iklädd slöja så gör dom detta för att omvända sina oskyldiga kristna kamrater till att bli hemska muhammedaner.

Skurup är platsen för det goda livet.

Läs lite mer:
Vi avslöjar rasismen. - Facebook
Lärarens protest mot rektorns avstängning – säger upp sig. - Kvällsposten
Efter slöjförbudet – rektor lämnar Skurup. - Helsingborgs Dagblad
Slöjförbudet är skadligt. - Ida Ölmedal i Helsingborgs Dagblad
Efter slöjförbudet – rektor lämnar Skurup. - Aftonbladet
Yttrandefrihet betyder inget för slöjhatande politiker. - Martin Aagård i Aftonbladet
Skandalen i Skurup ger Moderaterna en fingervisning om vad som står på spel. - Per Svensson i Dagens Nyheter
Överenskommelse träffad mellan Prästamosseskolans rektor och Skurups kommun. - Skurups kommun

Inga kommentarer: