söndag 8 september 2013

Vad vill dom dölja?

Om fiffel med bidragen: Mycket tyder på att det inte kommer att bli något beslut om regler för redovisning av bidragen till de politiska partierna innan nästa val heller. Moderaterna och Sverigedemokraterna vill av naturliga skäl inte ha några sådana regler. Moderaterna har förhalat frågan i många år men har nu tvingats acceptera att det ska införas regler. Men för att förhala frågan ännu längre har man nu lagt fram ett så uselt underbyggt förslag att det inte kommer att kunna genomföras innan nästa val. Något som gläder Sverigedemokraterna som inte heller vill ha offentlighet över vem det är som finansierar det hela. I Europa är det bara Malta, San Marino, Schweiz och så Sverige som saknar reglering. En skam för den svenska demokratin. Och det fortsätter alltså med hjälp av Moderat förhalning. Läs ledarna i Aftonbladet och Helsingborgs Dagblad.

Miljonrullningen: Tidningen ETC berättar i senaste numret under rubriken "Miljonrullning i förlustkoncern" hur skolkoncernen Praktiska Sverige trots så stora problem med ekonomin att man hamnat på kreditvärderingsföretaget UC:s risklista under en följd av år betalat ut koncernbidrag till ägarna. Det handlar om 20-30 miljoner kronor varje år. Mellan 2008-2011 betalade man ut 132 miljoner kronor. Men har man investerat pengar i skolbusiness så ska man ju få något för det...

Veckans skratt: Det måste var det skratt jag fick när jag läste en debattartikel i Aftonbladet i fredags skriven av en Joacim Olsson som tydligen är VD för Skattebetalarnas Förening. Rubriken är "Lägre skatter gör tryggheten större". Slutsatsen av raderna är mycket kortfattat att ju lägre skatterna är och därmed ju lägre samhällets utgifter är desto tryggare skulle medborgarna känna sig. Slapp dom betala så mycket slantar i skatt så skulle dom ju t.ex. kunna spara lite slantar så att dom får råd med sin hjärttransplantation eller motsvarande. Den där Joacim var riktigt kul! Dessutom får jag alltid knottror när föreningar har en VD!

Inga kommentarer: